ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Слагат ново осветление на главен път Е-79 при входа на Благоевград
Автор: Екип Sofia24.bg 09:16 / 19.03.2023Коментари (0)178
© БНТ
След години на тъмно, община Благоевград ще постави ново осветление на главния път Е-79 край града, информира БНТ. Пътният участък е околовръстен на Благоевград и през него преминават хиляди автомобили. Не липсват и много пътни инциденти през годините.

Околовръстният път на Благоевград е неосветен от години. И до днес, тук през нощта е трудно преминаването с автомобил, тъй като видимостта е слаба. Често има и неправилно пресичащи хора.

През годините имаше и няколко инцидента с жертви и пострадали. Последният е от преди година, когато млад мъж загина, удряйки се с автомобила си последователно в мантинела и един от стълбовете в началото на града. Откакто е премахнато осветлението, в тъмните часове на денонощието живота си загубиха и няколко неправилно пресичащи пешеходци.

Участъкът е с дължина четири километра, като започва от антените преди Благоевград и завършва при квартал "Струмско". Проверка през 2016 г. е установила, че монтираните през 70-те години осветителни тела са изгнили и ръждясали. Тогава пътноподдържащата фирма ги премахва, защото представляват опасност за преминаващите под тях автомобили.

Трафикът в участъка е изключително натоварен, тъй като поема потока от автомобили както от града, така и от близките населени места.

След няколко неуспешни опита на предишни ръководства, сега община Благоевград е успяла да вземе собствеността върху стълбовете, на които бяха монтирани лампите. Те вече са въведени като актив на Общината, което и дава право да се разпорежда с тях и съответно да ги ремонтира.

"Намерението ми е да осветим града и когато идват хората... това е лицето и входът на града. Когато хората минават дори, ще могат да го виждат това цялото осветено. Говорим за нещо модерно, с фотоволтаична система, осветителните тела, съответната трайност. Да направим нещо наистина ново. Като модел и образец за това какво трябва да се случи в следващия период. А и ще спечелим всички от това", коментира Илко Стоянов – кмет на община Благоевград.

Местните жители настояват осветлението да бъде ремонтирано колкото се може по-скоро, тъй като според тях Благоевград е единственият град в България, който няма улично осветление при влизането в него.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията