ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Служители на болница "Шейново" излязоха на протест
Автор: Екип Sofia24.bg 13:55 / 11.09.2023Коментари (0)203
© БТА
Работещи в болница "Шейново" се събраха в понеделник в двора на лечебното заведение с настояване за законна и открита процедура за избор на изпълнителен директор. Те изразиха недоволство от провеждането на последния конкурс за ръководител.

Единственият кандидат за изпълнителен директор – д-р Румен Велев, е получил "оценка, позволяваща му да бъде избран и да изпълнява тази длъжност“, но Столичният общински съвет (СОС) "взима решение за отстраняване на д-р Румен Велев от длъжността и посочва д-р Таня Андреева“, която не се е явявала на конкурса, да заеме поста на изпълнителен директор, посочиха по-рано днес в прессъобщение от болницата.

От "Шейново“ твърдят, че след подадена жалба от д-р Румен Велев, областният управител на София е определил решението на СОС за неправомерно, а Софийският градски съд спира вписването на д-р Таня Андреева за изпълнителен директор на болницата.

"Очаквам д-р Велев да бъде възстановен на директорския пост, защото конкурсът, който се проведе, беше спечелен от него, той беше единственият кандидат", посочи лаборантът в патохистологична лаборатория Миглена Тонева.

Относно това дали персоналът познава д-р Таня Андреева, лаборантът каза, че 150 човека от 220 персонал са се разписали против назначаването на Андреева за изпълнителен директор. Ние не желаем да работим с нея. Болницата застава зад гърба на д-р Велев, каза Тонева. 

По думите на д-р Анета Начева, началник на Диагностично-консултативния блок в "Шейново“, случаят с процедурата за избор на директор в болницата е пример за "изключителната несправедливост“, каквато, според нея, има в страната при провеждането на подобни конкурси. "Подкрепям д-р Велев“, каза тя за БТА. 

Персоналът на "Шейново“ ще излиза всеки ден до 14 септември в двора на болницата, за да покаже своята позиция. Това ще става от 12:00 ч., на ротационен принцип, като няма да има прекъсване на дейността на лечебното заведение, обясниха оттам. 

В отговор на въпрос на пресконференция днес заместник-кметът по финанси и здравеопазване в Столичнатата община Дончо Барбалов заяви, че предстои СОС да се произнесе относно управлението на болница "Шейново" на заседанието си в четвъртък, 14 септември. Той напомни, че СОС е принципал на лечебното заведение. Според Барбалов е нарушено доверието между болницата и собственика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
България и Войната в Украйна
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Лято 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията