ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Снимка издала къде може да се крие Ружа Игнатова
Автор: Екип Sofia24.bg 15:22 / 23.03.2023Коментари (1)446
©
Историята за опита на бягство на Ружа Игнатова е пълна с не един и два обрата, като всичко изглежда изключително изпипано и добре организирано до момента в който брат ѝ Константин не прави изключително нелепа грешка.

След като слиза от полета си с Ryanair на 25 октомври 2017 г., Ружа пътува до Солун, Северна Гърция, където притежава част от тютюнева фабрика. След няколко дни, тя прави последното нещо, което някой очаква в онзи момент – връща се в родната си България.

Според една от теориите, засегната в подкаста на BBC, за разследването на бягството ѝ, Христофорос Аманатидис - Таки, е помогнал за организирането на безопасно преминаване с кола между двете страни.

Германската полиция, която се появява в централата на OneCoin в София през януари 2018 г. я убеждава, че България не е безопасното убежище, за което тя си мисли. През следващите няколко месеца Игнатова е била забелязана многократно в Дубай: в луксозен търговски център, в ресторант и на частна яхта. Източници на Daily Mail казват, че по това време Игнатова, която има разрешение за престой, живеела съвсем необезпокоявано в Дубай.

В онзи момент тя е убедена, че дори германците или американците да знаят къде се намира, шансовете за екстрадиция са практически нулеви.

Въпреки това множество сигнали в онзи момент показват, че Ружа е в Гърция, България, Дубаи и дори Хонконг.

Една безобидна снимка в Instagram от началото на 2018 г. на нейния брат Константин Игнатов предполага, че тя се крие в тайно имение в Дубай. Странното тук е, че Константин се снима пред няколко високи сгради и след това отбелязва като локация на снимката си "България“, пише businessnovinite.bg.

Разследващите журналисти на BBC, които никога не са били в България се усъмняват, че подобен изглед може да съществува в балканска страна. Те започват да търсят мястото с помощта на Google Maps и Google Images. Анализът на селфито на Константин в социалните медии показа, че то е направено в задната градина на къща с адрес в крайбрежния квартал Джумейра Лейк Тауърс в Дубай.

Този жокер показва на търсачите на Ружа и потвърждава слуха, че Игнатова притежава луксозен дом в града в частен комплекс, подкрепен от документи за собственост, които са изтекли в Dark Web. По-късно в съда, брат ѝ също споменава "имение в Дубай“, което струва около 10 млн. евро.

Като допълнително потвърждение ФБР по-късно открива документ на лаптопа му, подписан от Игнатова приблизително по същото време, когато е направена снимката, седмици след като тя вече се води изчезнала.

За последен път Игнатова е видяна през 2017 г., след като пристигна инкогнито с полета на Ryanair в 7 сутринта от София за Атина.

"Ако беше във Великобритания, щяхме да следим имота, да наблюдаваме идванията и излизанията и накрая просто да почукаме на вратата. Но не можете да се появите в Дубай с микрофон и хора на прага. Обединените арабски емирства са на 131-во място в света по свобода на печата и журналисти, които познават региона, ни казаха мъдро, но твърдо, да не отиваме“, казват разследващите случая журналисти в посветения на търсенето ѝ подкаст.

Онова, от което се страхуват е, че е много възможно Ружа да е в договорка с властите, а полицията  може да открие скалъпено обвинение, за да ги арестува, преди да са минали границата.

Дубай е бил важен финансов маршрут за д-р Ружа, като според д-р Джонатан Леви, адвокатът, който първи публикува файловете за Дубай онлайн от там са минавали стотици милиони долари.


Още по темата: общо новини по темата: 39
17.03.2024 »
08.03.2024 »
16.01.2024 »
01.10.2023 »
24.09.2023 »
26.07.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 23.03.2023 г.
0
 
 
Тази я търсят всички възможни агенции, включително и частни детективи, и никой до момента не е успял да я открие. Сигурен съм че с толкова пари е успяла да заличи старата си самоличност, така че се съмнявам че каквито и да е снимки ще помогнат да я хванат. Вече могат да я хванат само за х....
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията