ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Спортното министерство сигнализира за некачествени проекти за младежки дейности
Автор: Екип Sofia24.bg 14:24 / 09.11.2021Коментари (0)311
©
Поради липса на достатъчен брой качествени проекти за младежки дейности има голяма вероятност да не бъде усвоена цялата сума по Националната програма за младежта (2021-2025) за тази година. Това разкри заместник-министърът на младежта и спорта Яничка Труева на брифинг в Спортната палата. 

Отпуснатата сума по Програмата е 575 000 лева. Труева обясни, че до момента от 71 подадени проектни предложения са одобрени само 10, които ще използват едва 37 процента (210 640 лева) от възможното финансиране. Ако на следваща сесия не бъдат реализирани всички средства, то те ще бъдат върнати към държавния бюджет, уточни тя. 

"Основните проблеми са, че кандидатстващите организации реално неглижират сериозността на оценката и подават проектни продължения, в които са използвани дейности и формуляри разписани за други проекти или процедури. Неспазване на изискуеми срокове, употреба на съвсем различни образци на документи, които са били в предходни години, което страшно занижава качеството на ниво административна отчетност." 

61 проекта са отпаднали заради административни несъответствия, заяви тя и подчерта, че кандидатстващите трябва да внимават в тази насока. 

"За съжаление, едва 37 процента от разполагаемия ресурс сме одобрили за тези десет проекта, поради което в рамките на следващите два дни ще обявим втора конкурсна процедура и ще предприемем мерки за по-усилена информационна кампания, така че действително средствата да бъдат усвоени в рамките на тази години, иначе се връщат в бюджета", каза още тя и изрази надежда да бъдат подкрепени още 10-12 проекта по Програмата. Срокът за изпълнение на проектите е шест месеца. От ММС се надяват към края на януари да обявят първото кандидатстване по Програмата за изпълнение на младежки дейности, финансирани със средства от Закона за хазарта. 

Проверките в тотото и по договор за физкултурните салони продължават."Те се извършват от НАП и когато приключи проверката, ще бъдат обявени резултатите", казаха от пресслужбата на ММС. 

Конкретно за проверките по младежките програми, които са в ресора на Труева, тя отговори, че очаква да има резултати през втората половина на декември. 

"В момента сме в процедура на оценка на изпълнените проекти, финансирани по Програмата за изпълнение на младежки дейности, финансирана по Закона за хазарта. Имаме срок от 60 дни за изпълнението на тази функция, всяка седмица имаме свикване на комисията и разглеждане на вече минали на проверка. Процесът е във фаза на идентифициране на допълнителни доказателствени материали, които да изискваме от организациите, с оглед на верификация на постигнати индикатори, които те са дефинирали в проектните си предложения", заяви Труева и добави:

"След това се изпращат писма на организациите и срокът се удължава с десет дни за техния отговор и предоставяне на търсения доказателствен материал. Предполагам, че към 20 декември ще имаме ясна визия за доказано изпълнение на дейности и ресурс, който може би ще трябва да възстановяват организациите, ако не са доказали постигането на индикаторите", заяви заместник-министърът на младежта и спорта.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията