ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Стефан Софиянски: Инфлацията стигна предела си
Автор: Рени Томович 19:51 / 16.02.2023Коментари (0)457
©
Мисля, че инфлацията стигна предела и лека-полека ще бъде овладяна.Това каза в обзорното предаване "Това е България“ на "Фокус“ бившят министър-председател и 10 години кмет на София Стефан Софиянски. "Потреблението започва да се свива, това ще притисне търговците. Ще има едно овладяване на инфлацията. Друг е въпросът, че перспективата ни не е добра, защото имаме едни избори, при които не се очертава ясна визия за това накъде ще вървим. Политиците спорят за глупости, казвам го с пълното съзнание, че употребявам тази крайна дума, което е абсолютно излишно. Това отнема енергията от това, върху това, което трябва да се съсредоточим. А ние трябва да се съсредоточим върху едно добро стопанско развитие на България“.

Разсейваме се около несъществени теми, без да се концентрираме около съществените теми – нямаме бюджет, нямаме приет ПВУ, имаме някакво частично усвояване, неясно къде, обясни Софиянски. "Ние този ПВУ трябва да стигне до всеки предприемач, до всеки човек, който има инициативност. И да бъде ясно във всеки сектор какви пари ще има, кои проекти ще бъдат насърчавани, кои не. Да може да се обединят хората около един икономически растеж и едно стопанско развитие. Това ни трябва в момента“.

Трябва ни инициативно правителство, което да осигури една добра държавна инвестиция в инфраструктурата на страната, да реши енергийния пъзел, да подредим тези неща и да започнем да ги изпълняваме, не са толкова сложни нещата, които трябва да се свършат, трябва работа и всяко разсейване е загуба за всички, категоричен е Софиянски. "Служебното правителство трябва да адаптира ПВУ така, че да може да го изпълнява. Никой не говори за това нещо, а това са пари, които са над тези, които сме изкарали. Второ, да се работи с една 12-та от бюджета е добре. Винаги има възможности да се адаптираш, така че да ти стигат тези пари. Обаче ти трябва да имаш визията, трябва да докажеш тази визия за бюджета на България – къде ще отидат парите в отделните отрасли, за да може системата да бъде подготвена. Друго, дори при неприет бюджет, трябва да дадеш бюджентните насоки, за да може от обикновения учител до инспектора по образование, да са ориентирани в каква посока ще вървят. И най-вече, отново се връщам – икономиката и енергетиката.“







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията