ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Студентка извървя труден път, докато запише магистратура навреме
Автор: Екип Sofia24.bg 09:44 / 10.09.2023Коментари (2)258
© Google
Притеснена майка се свърза с екипа на Plovdiv24.bg, за да изкаже огромното си възмущение и притеснение относно работата на ПУ "Паисий Хилендарски".

Жената разказа, че нейната дъщеря е завършила "Психология" в ПУ и желае да продължи образованието си като магистър в Софийският университет. В края юли месец е излязла информация относно програмите там. Едни от условията са били  удостоверение за завършено образование от ПУ и академична справка.

Момичето, от своя страна, е поискало от инспектора на университета нужните документи. Инспекторката ѝ е отговорила, че според тях на нея не ѝ трябвала академична справка. Те не можели да я издадат в момента и няма как да го направят в близък срок, защото инспекторката щяла да излезе в отпуск. Отсъствието ѝ от работното място било повече от месец.

През това време няколко пъти момчето е изпращало молба до ректора за съдействие и получаване на тази справка, но за съжаление помощ от него не е получена.

Няколко дни преди майката на момичето да се свърже с редакцията на Plovdiv24.bg, студентката получила имейл с твърдение, че пускат справката за печат.

Междувременно се оказва се, че и друг неин колега има същия проблем и отново е получил този отговор.

От информацията, която майката ни даде, справката трябва да бъде подписана, подпечатана и сканирана, за да може да я приложат към кандидатстването си в Софийския университет. Срокът за подаване на документи изтичал, а притеснението ѝ е, че може да изгуби една цяла образователна година.

В течение на разговора си с Plovdiv24.bg майката сподели, че е техническо лице и смята, че е напълно възможно тази справка да бъде автоматична с електронен подпис и административната бумащина може се премахне и да се улесни целия процес. 

"Няма да се оправим така 100 години, докато си пазим работните места. Не можеш да си платиш таксата, не можеш да си подадеш документите. Как да се явиш на изпит, като не си допуснат до там? Повече от 40 дни чакаме тази академична справка.", допълни майката.

Свързахме се с инспектор Цветомира Чомпалова, за да разберем повече информация. Тя ни увери, че всички справки са получени от студентите навреме.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е, то има ли некъде институция, която да работи безупречно, та учебен отдел на ПУ... В случая, инспекторката е трябвало да издаде справка веднага щом такава ? бъде поискана, а не да разсъждава дали на студентката ? трябва такава или не. Тя може да я поиска по всякакви поводи, включително и при кандидатстване на работа. Не е работа на инспекторката да решава дали справката ? трябва или не.
0
 
 
В ПУ инспекторките се избират с конкурс по мързел. Имах "удовоствието" да работя с две от тях, докато следвах и беше кошмар ако трябва да се минава през тях. Чакаш с часове, вътре мохабет и кафета се пият, а като им дойде почивката или края на смяната, врътват ключа и хич не им пука, че си си изгубил деня.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Олимпийски игри в Париж 2024
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията