ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Съпругата на убития до Женския пазар: Докато Иво умираше в ръцете ми, задържаният ми каза "Ти си следващата"
Автор: Екип Sofia24.bg 21:53 / 12.02.2023Коментари (1)523
© NOVA
След убийството на психолога Иван Владимиров пред NOVA застана жената на убития до Женския пазар Иво Андреев - Надя. 

“Бях шокирана от това, че случаят е толкова брутално идентичен. Преживях всичко, което ми се случи в първите дни след убийството на мъжа ми. Този път без да съм шокирана. Беше изключително болезнено и трудно за мен, защото вече имах трезва представа", това каза съпругата на мъжа, убит от свой съсед на Женския пазар - Надя Андреева, в студиото на “На Фокус с Лора Крумова". 

“Безсънието се върна, започнах трескаво да мисля, чета и слушам в тази посока. Гледах интервю на Иван, в което той коментира случаят на Иво. Не можех да спра да ровя в този случай и да си припомням всички етапи от нашия случай", допълва още тя. 

“След убийството на Иван Владимиров - за първи път ме обзе гняв. Нямаше как да остана равнодушна, защото моето равнодушие би било равносилно на престъпление. 

Тези пробойни в системата ще образуват нови такива случаи и още смърт", каза Андреева. Тя е категорична: “Институциите не работят. Ние нямаме контрол и инструмент, с който да се защитим". 

По думите й семейството е подавало множество жалби, но не е образувано следствие, “защото нямаме достатъчно свидетели". Посъветвали съпруга й да си купи електрошоков пистолет. 

Надя разказа за случай, в който обвиненият в убийството - 62-годишният Константин  Дамов, е посегнал на самата нея. По това време тя била бременна с второто си дете. “Аз бях в четвъртия месец. Този човек започна да ни обижда. В момента, в който аз му казах да спре да рита и да поговорим, той тръгна към мен и замахна с юмрук към корема ми. В този момент Иво го изрита с крак, за да го отблъсне", разказва Надя. 

Малко по-късно мъжът се връща и започва да тропа по врата на семейството.  “Иво ми каза, че това е пистолет и иска да ни убие", спомня си вдовицата. 

Надя разказа за деня, в който мъжът й е убит. На територията на имота на фамилията има майстори, с тях е и Иво Андреев, заедно монтират междинна врата. “Този човек живее в съседна сграда в нашия имот. Дори не делим общи идеални части с него", обяснява Надя за Дамов, който живее в малка сграда в съседство. “Майсторите дойдоха, Иво слезе, беше с тях. Този човек е минал покрай тях, докато монтират вратата, и е получил ключ. Подминава ги, взима оръжието си, връща се и стреля", разказа съпругата на убития.

“Чух изстрелите. Казах си, че това е шум от поставянето на вратата, но вече бях по стълбите", допълва тя.

Надя твърди, че Дамов е изпозлвал всичките си куршуми - 7 на брой. Повечето от тях отиват в корема и главата на Иво Андреев. “Слязох по стълбите, видях Иво - целия в кръв, лежеше, беше в безсъзнание, но дишаше", разказа още жената. Тогава Константин Дамов я заплашва, като заявява, че тя “е следващата". 

Линейката идва след 14 минути. “Иво спря да диша малко преди линейката да дойде. Вътре в себе си продължавах да тая огромна надежда той да е жив. Медиците го взеха с носилка в линейката. Няколко часа нямах информация какво се е случило", спомня си Надя злощастия ден.

За смъртта на съпруга си разбира от медиите. 

Жената е категорична - съседът й е планирал убийството. “Преди този случай имахме директна заплаха, когато той каза на Иво: “Ще влезеш във входа и няма да излезеш. Няма да живееш много дълго". 

Жената споделя, че семейството е обмисляло да замине за Франция, защото вярвали, че там ще живеят по-добре. 

“Притеснявам се за дъщеря ми, която е на 6 г. Тя знае, че баща й е починал, но не знае как. Притеснявам се какво ще й отговоря един ден. Искам да имам добър отговор за нея. Искам да имам очи пред нея и да й кажа, че в живота е важно да си добър и честен, че се случват разни лоши неща на добрите хора, но лошите - си получават заслуженото", казва още Надя, която е напуснала семейната къща и сега тя и децата й живеят с родителите й. Тя казва, че се страхува да се върне в къщата, в която се случва убийството.


Още по темата: общо новини по темата: 16
23.06.2023 »
22.05.2023 »
22.04.2023 »
02.03.2023 »
02.03.2023 »
23.11.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И аз питам до кога неандерталците ще правят каквото си поискат без наказание?
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията