ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Убийството на Мартин Божанов - Нотариуса: Политическите реакции
Автор: Алена Соколчева 21:33 / 01.02.2024Коментари (0)217
©
След убийството на Мартин Божанов, по-известен като Мартин - Нотариуса", днес последваха и първите политически реакции. Припомняме, че в сряда вечерта, око 19:40 часа трупът му бе открит до кола на територията на столичния комплекс "Глория палас" на "Горнобански път" в столицата.

Реакция дойде от министър-председателя Николай Денков, който е в Брюксел: "Жертвата няма досие, той не е разследван - ето още един пример, който стои под въпрос. Той е разследван от журналисти, така че това е още един пример за неработещата правосъдна система в широкия смисъл на думата. И това е една от причините да искаме тя да бъде оздравена - да настояваме за правосъдна реформа, да настояваме за процедури, с които да се избират членовете на антикорупционната комисия. Това са все стъпки, за да можем да излезем от тези много, много години, в които правосъдната система не успява да изпълни функциите си, които са по конституция".

Първи темата от парламента коментира лидерът на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов: "Бяхме позабравили предишните десет години тези неща, но надявам се компетентните органи да го разкрият. Като главен секретар съм отговарял на такива въпроси хиляди пъти", посочи той.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски отказа коментар относно тежкия криминален случай в София.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова отново нанесе критики по управляващите като обвини ПП-ДБ, че с връщането на модела "Борисов" на политическата сцена са върнали и мутренския стил на управление. Тя продължи: "Тревожно е, че този човек е имал система от връзки с прокурори и съдии, което трябва да се провери. Говори се за подкупи и заплахи. Реален резултат от съдената реформа на ПП-ДБ няма. Продължава хаосът и в прокуратурата, и в съда. Поредното показно убийство е доказателство, че няма държава. Когато няма държава, мафията вилнее", бе категорична тя.

Интересно бе изказването на бившия вътрешен министър и депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков в кулоарите на парламента. Той определи разстрела на Мартин Божанов по следния начин: "Ние водихме разследване срещу този човек, когато бях министър. Той е свързан със среди и в прокуратурата, и в магистратурата, и в съда. Сега го отстраниха, защото се уплашиха, че ще разкрие факти за връзките му с такива среди. Съдия Владислава Цариградска е написала днес нещо, там има две имена, едното от които напоследък, след промените в Конституцията в частта за прокуратурата, започна да размахва пръст - от държавния глава, докъдето прецени", отбеляза многозначително той, но не отговори на въпрос кого точно визира.

"Прекалено много започнаха да стават убийствата, откакто управлява тройната коалиция. Не бих се учудил в интерес на истината, ако и това е свързано с ПП-ДБ, защото тези убийства при тях са доста странно съвпадащи. Нека не забравяме, че така си отиде и Джънгов - работодателят на Лена Бориславова, за който по същия начин се направиха на приятно разсеяни", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Депутатът от ИТН Гроздан Караджов също направи коментар: "Гангстерска война е ясно, мафията в България е ясна - тя е срасната с политическата власт в момента. Нормално е да има саморазправи. Пак казвам - винаги когато сме имали слаби правителства, се е случвало това".


Още по темата: общо новини по темата: 210
24.04.2024 »
19.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията