ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
ВМРО няма да регистрира листи за предстоящите избори
Автор: Екип Sofia24.bg 13:02 / 26.02.2023Коментари (0)246
©
ВМРО няма да регистрира листи и ще участва в изборите за НС с активна кампания "Не подкрепям никого“.

"Когато чужди посолства и маргинален вот диктуват българската политика, единственият избор е бойкот", заявяват от пресцентъра на партията.

Това решение взе Изпълнителният комитет на ВМРО. Мотивите са подробно разписани в декларация, която беше приета на последното заседание на ръководния орган на партията.

"Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори.

Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт.

Две години - тържество на политическия егоизъм.“

В своя позиция партията пише:

Ние от ВМРО заявихме и отговорно започнахме разговори за изграждането на нов дясно-консервативен проект, който да постави в основите си християнските ценности, моралните устои на българина, както и национално отговорни политики. Последните две години доказаха, че България има нужда от това. С тази цел ВМРО се обърна към ИТН, "Български възход“ и други политически субекти, с които можехме да намерим общо разбиране по въпросите на съгласието и политическия диалог, промяна на конституционния модел и засилване на правомощията на президента, Македонския въпрос и др.

За съжаление вътрешнополитически и външни фактори осуетиха опита за формиране на българска национална сила, която реално да представлява обикновените български граждани в парламента. Надделя и политическият егоизъм, борбата за позиции и субсидии, в която ние не желаем да участваме.

За пореден път ни се предлагат избори без избор. И все едно е дали ще се гласува за един или друг полюс, защото се очаква чужди геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест пълна загуба на суверенитет. Или пак да няма правителство - тоест тържество на безотговорността. Моделът е сбъркан! Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено!

Започваме активна кампания "Не подкрепям никого“, за да покажем, че хората, които не искат да живеят в този надут от чужди посолства балон, са сила, която все още не е разгърнала своя потенциал. Това са хора, които имат какво кажат и техният глас има значение не по-малко от купения цигански, корпоративния или турски вот.

Прилагаме пълния текст на декларацията:

Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори.

Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт.

Две години - тържество на политическия егоизъм.

В същото време България е обект на тотален външен натиск и опити за намеса във вътрешните дела. Европа ни натисна за Македония. Зад океана ни принудиха да купуваме нови самолети и да допуснем бойни части на наша територия. Русия ни размахва пръст и подкрепя партия в нашия парламент. Турция организира избори и праща в Народното събрание колкото си иска депутати от ДПС. Дори нашата югозападна съседка претендира за "македонско малцинство“, а по улиците на старата българска столица Охрид бият българи.

И всичко това става, когато скъпотията и спекулата растат. Цената на сиренето, кашкавала и млякото стигна до небесата.

Нагли трафиканти мачкат полицейски коли и убиват полицаи, а когато са заловени, се разминават с условни присъди.

Българската енергетика и въгледобивът се залагат на карта в изпълнение на зелени утопии.

Но най-страшното е, че войната идва към нас. Между мира и войната ВМРО избира мира, с гаранции за териториалната цялост на Украйна, в нейните международно признати граници от 1991 година, потвърдени от Будапещенския меморандум от 5 декември 1994 г., по който гаранти са САЩ, РФ и Великобритания, но и при зачитане на правата на малцинствата там, преди всичко - на българските.

Днес България се нуждае от силно национално обединение. Унгарският модел на силна и суверенна европейска държава е възможен и в България.

Вместо това ни се предлагат избори без избор. И все едно е дали ще се гласува за един или друг полюс, защото се очаква чужди геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест пълна загуба на суверенитет. Или пак да няма правителство - тоест тържество на безотговорността. Моделът е сбъркан! Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено!

Затова ВМРО апелира към всички патриоти да изразят своя протест чрез активно гласуване с "Не подкрепям никого“. Ние не участваме в състезанието по политически егоизъм и борбата за субсидии, защото на България е нужна:

- Единна национална политика по Македонския въпрос, отстоявана от всички политически сили и провеждана от всички правителства;

- Антимонополно законодателство и борба със спекулата и скъпотията;

- Край на войната в Европа;

- Деполитизацията на темите с миграцията и сигурността;

- Смяна на правилата, смяна на системата. Конституционни промени, защото днес гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДБ, гласуваш за БСП – получаваш пак ДБ.

Веднага след предс рочните избори ВМРО ще започне работа по създаването на широко национално обединение на политически сили, обществени организации, интелектуалци и граждани. Ще продължим да работим за това с всички сили и след поредните избори, които няма да променят нищо – в парламента ще бъдат същите "играчи“, водени от тяснопартийния си интерес, а българите ще продължават да живеят все по-зле.

В единението е силата!


Още по темата: общо новини по темата: 747
28.06.2023 »
24.06.2023 »
22.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
17.05.2023 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията