ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Ваня Григорова се оплака, че Костадин Костадинов се е опитал да я преметне и дори й отправил оферта за изборите миналата година
©
Ваня Григорова се оплака във Фейсбук, че лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се е опитал да я преметне на кметските избори миналата година. Той дори отправил оферта към нея - да се откаже от надпреварата и да подкрепи кандидата на "Възраждане", ако социологическо проучване покаже, че той има повече шанс. Ако пък тя води, то тя ще получи подкрепата реципрочно.

Публикацията идва след тази на Костадинов, в която той пише:

"В момента не само Борисов гледа към Ваня Григорова. Пеевски също гледа натам. Даже Пеевски не само гледа, но и някой друг лев дава. "Възраждане" ви предупреди за нея. До сега не сме имали ситуацията, в която да сме казали нещо и да сме ви подвели".

Ето какво пише Григорова:

"Време е да разкажа за хм... колебливите позиции на Костадин Костадинов. Миналата година след среща за бюджета в НС през юни Даниел Лорер ме заговори (още не бях приела поканата на БСП да съм техен кандидат за кмет). Поиска да направим с други кандидати "блок срещу езика на омразата", т.е. срещу "Възраждане". Отговорих му, че език на омразата използват те - ПП и ДБ. Техни, уж независими, експерти обикалят студия. Техни близки симпатизанти и членове изливат помия срещу опоненти. Техни маши маркират всички, чиято позиция не пасва на зададената от посолството, като разпространители на "фалшиви новини" и "четирихилядници". Накратко - отказах", започва разказа си тя.

На излизане спряла пред парламента да си говори и с други депутати. В този момент спрял парламентарен автомобил. "Излезе Костадинов, ръкува се с мен и заръча да предам поздрави. Познаваме се отдавна. Мъжът, с когото живея - Калин Първанов, беше писал статии за сблъсъка на Костадинов с Марешки преди години (ходи във Варна, запозна се с цялото дело срещу Марешки)", разказва още Григорова. 

"По-късно приех поканата на БСП и през различни хора към мен започна да идва една и съща оферта - десет дни преди първи тур да се направи социологическо проучване. Ако то сочи, че аз имам шанс, кандидатът на Възраждане ще се откаже и ще призове избирателите да гласуват за мен. Ако пък, според това проучване, той има по-голям шанс, аз се отказвам и призовавам хората да гласуват за него. Въобще не отговорих", казва още тя.

И разказва как няколко дни преди 29 октомври са публикувани социологически данни, която отрежда първото място на Антон Хекимян с 25%, на второ - Васил Терзиев с 23,8%, на трето кандидатът на "Възраждане" с 20,1%. "А аз? На четвърто място, доста зад третия с 16,2%. Чие е "проучването"? На агенция "Адлайн". Чия е фирмата? Според търговския регистър, собственик е Анна Володиева Христова (200 лв. капитал). Госпожата била сътрудник комуникации на парламентарната група на Възраждане.

Оставям изводите от офертата и "проучването" на всеки един от вас. След като номерът не мина, аз надвих кандидата на ГЕРБ и отидох на балотаж, какво направи Костадинов? Започна да публикува постове срещу мен. Включително в деня на балотажа. А след като помогна на посолствоТО да ме пребори в София, месеци по-късно продължава да се упражнява на мой гръб", пише още тя.

Григорова обяснява как в здравната комисия на СОС, която оглавява, не е направила нито едно предложение за разхищение на средства.

"Ако Костадинов твърди, че Пеевски ми дава "някой друг лев", е добре да има доказателства. А ако признава, че на него е дал, за да ме хули, няма да се учудя твърде много. Предателството в София също може да не е било безплатно", пише още тя.


Още по темата: общо новини по темата: 845
26.04.2024 »
05.04.2024 »
29.03.2024 »
21.03.2024 »
06.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията