ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Васил Терзиев се срещна с кмета на Будапеща Гергели Карачони
Автор: Екип Sofia24.bg 22:15 / 25.05.2024Коментари (0)812
©
Кметът на София Васил Терзиев се срещна с кмета на Будапеща Гергели Карачони и обмениха опит и идеи за подобрението на двете столици. Това сподели самият той във Facebook.

По думите на Терзиев са били обсъдени идеи как градовете да са по-добро място за живот и развитие, сред които:

"Как да изградим нова концертна зала в София - дом на музиката, който всички в града ни искат и заслужават. Това е съвместна инициатива с Президента на България г-н Румен Радев и му благодаря за поканата да участвам в официалната делегация при посещението му в Унгария и Конфедерация Швейцария. Така ще имаме възможност да стъпим на чуждия опит при реализацията на тези ключови обекти.

Обновяването на градския транспорт е една от важните промени, които са оказали голямо влияние върху качеството на живот в Будапеща. Активно работим с екипа на Столична община по предложения как да подобрим градския транспорт в София и да обновим подвижния състав.

Тенденцията за превръщането на централните градски части от жилищни зони в зони за отдаване под наем на жилища е структурен проблем. За момента няма решение, което да мотивира обратната тенденция. Но е задача, върху която трябва да мислим, за да запазим центъра на града жив, нои да е място, на което се запазва и автентичният местен дух, култура и история.

Изграждането на спортна инфраструктура е това, от което се нуждае всеки град с амбиции да инвестира в здравето на хората. Когато се строят стадиони и зали е важно да има удобна довеждаща и прилежаща инфраструктура. Важно е и да изградим и обновим спортните площадки в кварталите, за да насърчим масовия спорт за всички възрасти.

За да се превърнат парковете в истински центрове за здраве, на първо място трябва да се приведат в подреден и сигурен вид. Парковете и зелените пространства в града ще имат все по-голямо значение за качеството на живот на фона на промените в климата.

В Будапеща търговско дружество собственост на общината управлява минералните води и превръща града в предпочитана СПА дестинация. Добър пример, от който може да се поучим, за да се грижим и развиваме природните ни богатства. София има голям потенциал да се превърне в привлекателна туристическа дестинация като Будапеща, ако наред с развието на минералните си извори и работи активно за привличането на различни профили туристи.

В разговора обсъдихме и теми като градското управление и устройство, и ефективното и прозрачно управление на финанси на града", заключва кметът на София.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Олимпийски игри в Париж 2024
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията