ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Виктория Димитрова: В българското образованиие много се залага на теория на знания, които трудно се обръщат в умения
Автор: Живко Кръстев 13:41 / 15.03.2024Коментари (0)629
©
Важно е младите и активни хора на България да са подготвени за живота след училище, като придобият знания и умения как да станат по-добри и адаптивни в бизнес средата, на които не ги учат в училище. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ Виктория Димитрова – доктор по управление и икономика и основател на Академията за личностно и бизнес развитие “Развий се".

"В средното образование и в университетите много се залага на теория на знания, като се получава един много широк спектър от знания, но младите хора изпитват трудност в това да ги обърнат в умения, които след това да могат да директно да приложат в бизнеса и въобще в професионалната си реализация.“

Виктория Димитрова сподели още, че чрез метода на японска концепция Икигай може да определи и насоката за професионалното развитие, което да не се чувства като бреме, а да носи радост и страст. Икигай е пресечната точка между идентичността, уменията, от какво има нужда светът и колко е готов да плати за него. "И именно тази допирна точка между тези четири неща се нарича Икигай. Това е нещо, което ако го откриеш, ще ходиш с най-голямо желание на работа, тъй като е свързано с твоите идентичност и автентичност. Така че мисля, че това е един добър съвет, който мога да дам към младите да поразгледат малко концепцията Икигай и да се обърнат към себе си.“

"Развий се“ е инициатива, която  се стремим да подготви младежите за първите им стъпки в бизнес среда, разказа още тя, като допълни, че развитието на увереността и личното себепознание помага за последващата реализация. "Всъщност това беше и моите идея: да изградим "Развий се“по начин, по който наистина да бъде едно място, където се гради средата на България, където всички млади, активни, будни хора могат да си общуват помежду си. Има го този пламък сред младите и ние го поддържаме,“ поясни тя.

По думите й много е важно да се възпитава отговорността у младите хора, като това става чрез определени тренировки. "Ключовият фактор за успеха е фокусът, сподели още тя, като допълни, че фокусът може да се тренира. По думите й идеята на образованието е да те научи по принцип да учиш, да задържаш вниманието си, да мислиш критично.

Когато се работи с младежи, първото, което трябва да се знае, е към какво проявяват страст. Трябва да се разровим малко по-надълбоко в душата на младия човек и да разберем неговите вътрешни мотиватори.  Разберем ли коя е тази личната страст, вътрешните мотиватори, през тях започваме да даваме задачи, които да тренират неговата отговорност на база нещата, които харесва. И в последствие усложняваме малко задачите. Надграждаме стъпка по стъпка, за да може те сами да чакат тези отговорности и да си ги търсят,“ разказа още Виктория Димитрова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в София
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Откриват нови детски градини и ясли в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията