ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Всяка година в Световната седмица на парите се включват над 100 училища в България
Автор: Цвети Тончева 15:34 / 14.03.2024Коментари (0)785
©
Всяка година в Световната седмица на парите се включват над 100 училища в България, които сами организират инициативи, а ние им съдействаме с всичко, от което те имат нужда. Това каза Илияна Христова – експерт по младежко предприемачество в Junior Achievement Bulgaria, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Световна седмица на парите 2024 ще бъде открита на 18 и ще продължи до 24 март. Мотото на инициативата тази година е "Планирай парите си, планирай бъдещето си“. През изминалата година в Световната седмица на парите са се включили близо 50 000 деца, ученици и млади хора.

Инициативата е насочена към надграждане и развитието на финансовите знания, умения, нагласи и поведение от най-ранна възраст, за да могат младежите да вземат осъзнати финансови решения. Участие в нея могат да вземат ученици от 1. до 12. клас, техните родители и преподаватели. "За финансовата грамотност няма възраст. Колкото по-рано децата започнат да разбират за финансите, как да управляват личните си финанси, как да бъдат устойчиви, толкова по-добре“, подчерта Илияна Христова.

Събитията в рамките на Световна седмица на парите 2024 са безплатни, а участието става чрез регистрация през "Фейсбук“ страницата или през сайта на Junior Achievement Bulgaria.

Началото ще бъде поставено с национален конкурс за учениците от гимназиален етап, като предизвикателството към тях ще бъде създаване на видео за социалните мрежи.

"За най-малките ще се проведе национален конкурс "Моята паричка“. Те рисуват своя вариант на тяхната паричка и как си представят, че изглеждат парите“, допълни Илияна Христова.

На 19 март ще се проведе уебинар – "Финансова родителска среща“. На него могат да присъстват ученици, родители, преподаватели. "Той ще бъде интерактивен. Идеята е да се провокира разговор за парите в семейството, родителите да споделят как говорят за парите вкъщи, какво смятат, че ще им е полезно като инструменти, които да получават, за да информират младежите за финансовата грамотност“, обясни експертът по младежко предприемачество.

На 20 март от 10.00 часа УНСС ще бъде домакин на отворена дискусия с учители, ученици, студенти на тема "Дигитални финанси, сигурност и устойчивост“. Тя е организирана съвместно с Министерство на финансите и Българската финтех асоциация.

От 22 до 24 март ще се състои Училищна лаборатория за иновации в 108 СУ "Н. Беловеждов“. Участие в инициативата ще вземат преподаватели и представители на различни институции и бизнес. "Лабораторията за иновации има идея да развие иновативни практики в обучението по предприемачество и финансова грамотност. Вярваме, че ще се получи много интересно събитие, което да е полезно и за преподавателите, и съответно за учениците“, допълни Христова.

На 24 март пък ще се състоят Международни награди "Business Lady“. "Това събитие поощрява женското предприемачество. Смятаме, че е наистина важно такива събития да се случват много по-редовно и да имат отразяване“, каза още тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура в София
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията