ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Вътрешният министър и главсекът на МВР доволни от работата на СДВР
Автор: Петя Кузева 14:17 / 02.02.2024Коментари (0)171
©
Министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР присъстваха на годишния отчет на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подчерта постигнатия от ръководството на СДВР положителен обрат в ефективното противодействие на престъпления, свързани с кражбите и грабежите, включително и с противозаконното отнемане на моторни превозни средства. Отбеляза и постигнатото добро взаимодействие с прокуратурата и съдебната система. Той подчерта, че Столичната дирекция на вътрешните работи е моторът на министерството и е една от най-натоварените структури в системата.  Вътрешният министър обърна внимание на необходимостта от засилване на работата по линия на икономическа полиция, на извършването на регулярни проверки и контрол за притежанието на късо оръжие. Изведе и изискването нито един сигнал за домашно насилие да не бъде пренебрегван. 

Отбеляза постигнатия положителен ръст на събираемост на наложените глоби и припомни, че и през настоящата година основен приоритет за дирекцията остава борбата с пътния травматизъм. В този смисъл  следва да продължи контролът, осъществяван от екипите на пътна полиция, които не трябва да забравят, че за българския гражданин именно униформеният състав е лицето на полицията. Изискването към поведението на униформените трябва да залегне при ежедневните инструктажи, провеждани във всяко едно от районните полицейски управления, както и при задължителното прилагане на въведения системен подход в обучението на служителите. Предстои целият униформен състав да бъде оборудван с боди камери, коментира министър Стоянов и напомни, че опитите за манипулирането им  са недопустими.  

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев приветства отчетения в СДВР ръст в бързите производства. Той също подчерта, че поведението на униформените на терен рефлектира върху формирането на обществено доверие, затова е недопустимо негативно отношение към гражданите. Основното задължение на всеки служител е да защитава и брани силата на закона.  

На брифинга в СДВР като положителен факт Коцев отчете спада в нивото на регистрираните престъпления с около 2-3 пункта, съответно и спад на наказателните производства, както и увеличение на разкриваемостта с близо 4 пункта. 

"Разкриват се добри резултати на дейност по превенция на всички конвекционални престъпления. За нас е от изключително значение да реагираме бързо и адекватно и да имаме успеваемост по противодействие на престъпленията против личността. По това направление има регистриран спад както на регистриране на умишлените убийства, на опитите за убийства и бързам да ги похваля, че отчитат добри резултати при кражбите на автомобили - над 10 пункта е постигнатата разкриваемост. И разбира се, имаме и известна самокритика по противодействие на насилията, извършени в условията на домашно насилие. Това съм го маркирал и по време на предходните отчети на другите дирекции в страната. Прави впечатление, че е проблем в цялата страна и тук ще обърна внимание и тук ще обърна сериозно внимание по реализиране на политиките по първичната превенция. Освен това акцент на политическото и професионалното ръководство е именно да се разгърнат в максимален мащаб мерките по превенцията на мерките по агресията при подрастващите. Също и пътната безопасност и тук са регистрирани повече тежки пътнотранспортни произшествия, независимо, че има спад в броя на загиналите. Добрите резултати са постигнати, благодарение на доброто съдействие с прокуратурите, местната власт, гражданското общество и неправителствения сектор и сме принудени да работим в синхрон, за да имаме успех в начинанията си", каза още Живко Коцев. 

"Всички трябва да си дадат сметка, че полицията е изправена пред предизвикателства. Полицията трябва да бъде отговорна, да защитава хората и всички граждани да усещат подкрепа", подчерта Коцев. 

Директорът на СДВР Любомир Николов е доволен от добрата и положителна оценка на МВР. "Постигнатите високи резултати са налице", добави той. За случаите на полицейско насилие се обявени резултатите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията