ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Защо майка и бебе не бяха допуснати до борда на самолет, въпреки че имат билети 
Автор: Екип Sofia24.bg 20:56 / 14.06.2023Коментари (3)282
© БНТ
Майка и бебе не бяха допуснати до борда на самолет на нискотарифна авиокомпания, въпреки че имат билети и са били чекирани. Причината според майката е дублиране на билетите. Според Европейския потребителски център с настъпването на летния сезон подобни сигнали ще се увеличат, съобщават от БНТ. 

Цяла нощ Шеджан Фахри и бебето й пътуват от Добрич до София, за да се качат на самолет за Малта, където тя живее и работи. Самолетът обаче отлита без тях.

"Бях една от първите чакащи тук, на гейта, но не бях допусната и не бях само аз. Просто затвориха вратата и край, дотам беше. Не знам към кого да се обърна. Не знам какво да направя", коментира Фахри.

Шеджан няма близки в столицата, Добрич е на над 500 км, а друг директен полет за Малта в този ден няма.

"Има вероятност да загубя работата си, дойдох тук, защото дядо ми направи мозъчен инсулт, и предполагам, че го виждам за последно, трябва да се прибера. Имам дете, което води матури, аз не мога да се прибера при него", добави тя.

Опитите да получи съдействие от компанията нямат успех.

"Нямаха никакво отношение, просто си затвориха вратите и казаха, че всичко е приключило", каза майката.

Потърсена е позицията на авиокомпанията - каква е причината тези хора да не бъдат качени на борда и да не им бъде оказано съдействие. Засега няма отговор. За нискотарифните компании важат същите правила, както и за останалите авиопревозвачи. В ситуация, когато няма места за всички пътници, закупили билети, превозвачът има задължението да изплати обезщетение. Пътникът обаче трябва да подаде жалба.

"Те имат право на храна и напитки във времето на изчакване на следващ полет, евентуално нощувка, ако е необходимо да се изчака за следващ ден, както и две безплатни обаждания, включително и на финансова компенсация", коментира Соня Спасова, директор на Европейски потребителски център (ЕПЦ).

Спасова добави, че ако след като изтече месец от подаване на жалба и търговецът е регистриран в друга страна от ЕС, Исландия, Норвегия или Обединеното Кралство, и ако след изтичането на този срок няма отговор или съдействие, потърпевши могат да се обърнат към ЕПЦ за съдействие.

Шеджан вече пътува обратно към Добрич, тъй като билети за Малта в близките дни няма. Тя е решена да си търси правата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.06.2023 г.
0
 
 
И на мен ми се е случвало,но не с нискотарифна компания. Издадоха ми билет за следващия ден и ми платиха обезщетение, повече отколкото струваше билета. Има регламент международен. Тези, които не бяха от София им предоставиха хотел.
Aнонимен
на 16.06.2023 г.
0
 
 
На нас също ни се случи подобно нещо миналата година. При закупени три билета, имаха места само за двама от тях, а единия трябваше да чака. Слава богу след дълги разправии и губене на нерви се намери място и за него, но разбрахме, че това е практика на нискотарифните авиокомпании. Посъветваха ни винаги да си купуваме запазени места, за да е сигурно, че ще се качим.
Aнонимен
на 16.06.2023 г.
0
 
 
Как може такова отношение. Докога ще търпим и да ни се подиграват и унижават тези компании,поне да бяхте назовали името им,но надали вот значение. Потрес.Всички до един трябва да понесат отговорност, които имат отношение към полета.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията