
ЗАРЕЖДАНЕ...
Защо захарта поевтинява, но не и тортите | ||||||
| ||||||
В една от малките сладкарски работилници на ден се правят повече от 7 торти и многобройни сладкиши. Захарта, оказва се, съвсем не е основна съставка в съвременното сладкарство. Даниел Станев, който е сладкар, казва пред NOVA, че сред използваните продукти са още маскарпоне, пистачо - паста, различни видове шоколад - тъмен, млечен, бял, комбинации с типичния розов шоколад. Жулиен Таушанов е собственик на сладкарска работилница. Той споделя, че има и естествени заместители на захарта. Въпреки, че захарта поевтинява, тортите и всички сладки изкушения ще поскъпват. Таушанов посочва, че шоколадът е с повишена цена, както и зехтинът. А най-драстично са поскъпнали млечните продукти. Той казва, че след като се добавят комуналните разходи, цената на парче торта може да стане много висока.ЦЕНИТЕ, |
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (595) | 53% | ![]() |
Не (413) | 37% | ![]() |
Не мога да преценя (113) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg