ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Даровита ученичка: За мен това е уникално
Автор: Екип Sofia24.bg 12:26 / 19.10.2022Коментари (0)222
Талантлива ученичка съживява образа на Паша Христова с въглен. 18-годишната Пламена Георгиева е толкова даровита, че трудно се прави разлика между картината й и оригиналната снимка. Дупничанката е завладяна от големите български имена от близкото и далечното минало и ги съживява върху белия лист със специалната си техника.

"Рисувам графика - това са черно-бели картини. Използвам въглен най-много, защото някак си успява да обере светлината и да придаде красив оттенък на рисунките ми. Използвам и графит, но най-много искам да се науча да рисувам с бои", споделя развълнувано пред "България Днес" художничката.

Пламена обича да рисува от малка. Последните няколко години се упражнява по-усилено и разгръща още повече таланта си. Ученичката се превръща в един от изявените таланти в областта на изобразителното изкуство и за кратко време успява да си завоюва няколко първи места на национални конкурси.

Талантливата художничка обожава да гледа стари български филми. Много често черпи вдъхновение именно от тях. Така успява да пресъздаде една емблематична сцена от лентата "Крадецът на праскови" между красивата Невена Коканова и сърбина Раде Маркович. Любимият на редица българи филм "Вчера" също присъства в скицника на девойката. Пламена рисува с въглен София Кузева и Христо Шопов, които изиграват учениците Дана и Иван в неостаряващата лента.

"Българското кино от онова време си има собствен чар и за мен е уникално. Днешните филми не ми носят това усещане. Сега са по-забързани, направени с нови технологии, различно е", допълва възпитаничката на езиковата гимназия в Дупница.

Това е и причината Георгиева да мечтае да живее в миналия век. Ако имаше възможност, би поканила моделите си да й позират на живо. Освен от старите ленти ученичката много се вдъхновява и от големия български художник Владимир Димитров-Майстора.

"За мен няма нищо по-красиво от жена в носия. Много харесвам картините на Майстора, той ме вдъхнови да се уча да рисувам с бои. Надявам се скоро да усъвършенствам тази техника", споделя момичето.

Пламена е завладяна и от българската история. Тя се осмелява да направи портрет на Васил Левски и на ген. Георги Тодоров - един от малкото командири не само в българската, но и в световната история, участвали в пет последователни войни, и то в продължение на цели четири десетилетия.

Когато не пише домашни и не е хванала въглен в ръка, девойката се разтоварва с готвене. Любими са й всички български рецепти и дори си измисля свои от време на време. Често се случва и да дава идеи на своята майка за някоя по-оригинална вечеря.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията