ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Един процент промяна" има 100 реализирани дарителски каузи
Автор: Живко Кръстев 15:08 / 07.05.2024Коментари (0)765
©
"Един процент промяна“ започна, защото ние самите като доброволци имахме нужда от повече доверие, от това да знаем къде отиват средствата, които даряваме. Това каза съоснователят на Сдружение "Един процент промяна“ Светла Пармакова в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Сдружението е създадено преди три години. Скоро отбеляза 100 реализирани каузи и 1 милион лева, събрани за дарителство.

"Един процент промяна“ се основава на няколко прости принципа. Първият от тях е пълна прозрачност, заяви Пармакова. "Ние държим да показваме всичко, което можем, на дарителите. Сами реализираме каузите открай докрай – човек от екипа лично поръчва всеки един компонент, всички плащания минават през нашия екип, с подробни отчети, фактури и протоколи. Ние лично се уверяваме, че всичко се случва по план“, обясни тя.

Сдружението си е поставило за цел да бъде разказвач на историите на хората с каузи в цяла България, които невинаги имат възможност да разкажат за тях пред по-широк кръг от хора. "Всеки месец ние разказваме различна история. Другото много важно е дългосрочният ефект. Стараем се да правим каузи, които имат дългосрочен ефект върху качеството на живот на бенефициентите ни“, допълни Пармакова.

Каузите са много разнообразни. Сдружението работи с една кауза на месец. Средствата се събират от 1-во до 31-то число и след това проектът се реализира. "Това може би е нашият голям плюс, тъй като много бързо реализираме каузите си. Миналия месец правихме кауза за конна терапия за деца с увреждания. Този месец купуваме първия специален дрон с термална камера за Планинска спасителна служба в Пазарджик. Планираме кауза за жени, живели в домашно насилие, планираме екокауза. Гледаме нашите дарители да могат да помагат на пълния спектър от нужди в общността, в която живеем“, обясни Светла Пармакова.

Тя разказа подробно за инициативата за закупуване на дрон за Планинската спасителна служба. За закупуването му са необходими 20 000 лева, като ПСС вече е събрала част от средствата. "Ние като общност събираме средствата за основната конфигурация, която е около 17 000 лева. Това е много важна за нас кауза, тъй като би променила качествено скоростта, с която се откриват хора, загубили се в планината. С негова помощ ще могат да бъдат откривани загубени хора в гористи местности, когато е тъмно и няма видимост. Това е може би най-високият клас дрон. Той може да бъде използван в цялата страна. Планираме обучаването на двама-трима човека от ПСС, за да могат да реагират и в други области в страната“, поясни Светла Пармакова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Поскъпване на хранителните продукти
Подлезите в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията