ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Експерт: Нашето дишане е дистанционното на нашето състояние
Автор: Екип Sofia24.bg 09:53 / 02.03.2023Коментари (0)324
© Фокус
Нашето дишане е дистанционното на нашето състояние. Това каза специалистът по дишане Кирил Радев в предаването на Радио "Фокус" "Денят на Фокус" във връзка с пролетно пречистване – ретрийт, който използва техники за дишане и студотерапия и това какво можем да направим за своето физическо разтоварване, пречистване и оздравяване. 

"Дишането ни съпътства през цялото време. Много хора казват "Какво ще правя дихателни практики, аз си дишам през цялото време". Истината е , че има много нюанси и разлики в начините, по които можем да дишаме и оттам всяко едно дихание дава информация на нашата автономна нервна система и оттам тя определя всички функции в нашето тяло", каза той. 

Специалистът обясни, че човекът се опитва да отдели различните компоненти на своето тяло и да ги разглежда като отделни компоненти. Той смята, че правилният подход е да гледаме на цялото си като едно цяло.

"Последните десетилетия човечеството свиква да говори за тяло, за дух, за ум като различни неща, но реално говорим за едно и също нещо, което има проявления, но то е едно цяло, свързано. Ако се опитваме да делим едното от другото, не работим с цялото и никога нямаме цялостен ефект. Правилният подход за грижа за себе си дали ще става въпрос за практики, дали ще тава въпрос за начина, по който живеем, е да гледаме на себе си като едно цяло. Много хора говорят за главата и тялото все едно главата е нещо отделено, но не, главата е част от тялото. По същия начин тялото има невронн връзки, включително например около сърцето, които може да се каже, че имат собствена интелигентност, т. нар. автономна нервна система, така че има разсъдък и в самото тяло", обясни Радев.

Кирил Радев сподели за предстоящото събитие в Родопите, в което участниците ще имат възможност да направят процедурите по студоизлагане.

"Родопите са необезпокоявано кътче, където човек може да се се изолира. Изолацията е много важна, за да може човек да се концентрира, върху това, с което се занимава. Знаем за духа на Родопите и неговата специфична енергия. Има едно много особено място и това са едни малки къщички около едно езеро. Това спомага сигурното студоизлагане, което ще даде възможност на участниците да се потопим в този водоем, който наистина е непосредствено няколко метра от входната врата. При студоизлагането е много важно човек да се чувства уверен и сигурен в процеса, и в това, че винаги може да се сгрее и това му позволява да се гмурне в дълбокото. А пък с този водоем ще видим дали някой ще се престраши да направи т.нар. студено плуване, което в България не е толкова разпространено", сподели той.

Харитина Владимирова







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията