
ЗАРЕЖДАНЕ...
Гастроентеролог: Никога не замразявайте тези храни, стават опасни за здравето | ||||||
| ||||||
Терапевтът и гастроентерологът Сергей Лопатин обясни и кои храни никога не трябва да се замразяват. Причината е, че след размразяване външният вид и вкусът ще се загубят, а някои дори могат да станат опасни за здравето. Така че не трябва да замразявате зеленчуци с висок процент водно съдържание: краставици, зеле, тиквички. След размразяване те ще се превърнат във водниста каша, която ще бъде много трудна за използване при готвене. Картофите ще променят вкуса си и ще станат сладки, тъй като при ниски температури нишестето в състава им се превръща в прости захари. Яйцата и меките сирена се смятат за най-опасни за замразяване. Що се отнася до яйцата, при замразяване течният протеин вътре в яйцето се разширява, което ще доведе до пукнатини в черупката. Това ги прави уязвими към бактерии. Същото важи и за сирената, които във фризера напълно променят структурата си и губят вкуса си. Освен това е строго забранено повторното замразяване на вече размразено месо, риба и морски дарове, пише zdrave.to. |
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (593) | 53% | ![]() |
Не (412) | 37% | ![]() |
Не мога да преценя (113) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg