
ЗАРЕЖДАНЕ...
Хората, които не трябва да пият бира | ||||||
| ||||||
Произвежда се чрез варене и ферментация на нишесте, получено главно от зърнено-житни култури – най-вече малцов ечемик, но се използват и пшеница, ръж, царевица, ориз, овес, сорго, лимец. Ферментацията става с помощта на мая. Дали обаче може да се консумира от всеки? Оказва се, че има шест групи хора, които е добре да избягват бирата, или поне да намалят консумацията ѝ до възможно най-минимална степен. Това посочват експерти пред изданието "Eat This Not That“. Тези групи включват: – хора с диабет или преддиабетно състояние; – хора, които се опитват да отслабнат или са с наднормено тегло; – тези, които са чувствителни към глутен; – хора със синдром на раздразнените черва; – хора, които имат болен или мастен черен дроб. Редовната и непремерена консумация на бира от хора от горепосочените групи може да доведе до влошаване на здравословното им състояние. Дори и да не принадлежите към никоя от тези шест групи, важно е да не подценявате бирата, а да се отнасяте към нея, както към всички останали алкохолни напитки – внимателно и в разумни количества, пише woman.bg. |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg