ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Историята на онлайн слот машините
Автор: Екип Sofia24.bg 15:47 / 18.07.2023Коментари (0)473
©
Слот игрите се превърнаха в явен фаворит в казината както онлайн, така и офлайн. Независимо дали сте любител на тези машинки или предпочитате залози на мачове, слотовете са интересна алтернатива. Но знаете ли откъде произлизат онлайн слотовете? Ето тяхната историята.

Произходът

Слот машините датират от края на 19-ти век, като първата е разработена от Ситман и Пит през 1891 г. Това устройство е посочено като машина за покер хазарт и съдържа 50 карти за игра и 5 барабана. Играта струва един цент и всичко, което трябва да се направи, е да се вкарат парите и да се дръпне лост. Ако покер ръцете съвпаднат, тогава играчите са победители – обаче няма механизъм за директно изплащане и играчите трябва да отидат до бара. Като им са се полагали безплатни напитки и пури.

“Камбаната на свободата"

Този тип слот машина, който наподобява най-много съвременните слотове, които имаме в казиното днес, е изобретен от Чарлз Август Фей – американски изобретател от баварски произход. Това се случва между 1887 – 1895 г. Фей е механик в Сан Франциско и е построява машина с монети, която оттогава се е превърнала в типа игра, която играем днес. Оригиналните слот машини разполагат с 3 барабана и само с няколко символа за съпоставяне. Един от оригиналите е известен като Камбаната на свободата и продължава да бъде актуално допълнение към казината както онлайн, така и офлайн. Тази машина вече има автоматични изплащания. За съжаление Фей не кандидатства за патент за дизайна и други производители открадват идеята.

Плодовете

Слот машините в крайна сметка са официално забранени през 1902 г., но Камбаната на свободата продължава да се произвежда. Тъй като не може да се раздават парични награди, се ражда оригиналната "машина за плодове“ – тя има символи на плодове, а дъвки и бонбони с плодов вкус са давани като награди на играчите.

Първите електромеханични слотове

Първата изцяло електромеханична слот машина е представена през 1964 г. и се нарича Мъни Хъни. Тази машина е произведена от Бали. Въпреки че играта все още изисква играчите да дръпнат лоста, останалата част от играта е изцяло електронна.

Първи видео слот

През 1976 г. в Калифорния, компанията “Форчън койн" представя първия видео слот. Използвайки 19-инчов телевизор Sony като дисплей, видео слотът позволява на играчите да се насладят на ново електронно изживяване. След това това става много разпространена в Лас Вегас и е одобрено от Държавната комисия по хазарта на Невада.

Онлайн казина

През 90-те години интернет започва да процъфтява и онлайн казината се развиват с онлайн ротативки като фокус. С въведените много нетрадиционни оформления, теми и символи, онлайн слотовете се превръщат в истинска сила в света на онлайн игрите.

Както можете да видите, историята на слотовете е обширна и тъй като технологиите продължават да се развиват, ние очакваме да видим нови идеи за развитие на слот машината.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Столичен общински съвет 2024-2028г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зелен преход
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията