ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Изтрезняваме по нов начин
Автор: Екип Sofia24.bg 14:33 / 25.12.2022Коментари (0)139
©
Оставете кафето, забравете за студения душ и в един момент се превърнете в трезвеници, според научни данни, предоставени от IFLScience.com.

Е, не съвсем, но щеше да е невероятно, ако беше толкова лесно да се превърнеш в трезвеник. Но сайтът твърди, че има нов метод за предизвикване на трезвеност, който просто изисква да направите няколко дълбоки вдишвания, за да освежите организма си.

Лекарят Джоузеф Фишър от канадската Университетска здравна мрежа е създал устройство, което улавя изхвърления от организма CO2 и го връща в системата освежен, като елиминира вредните газове в кръвта, което намалява опиянението. Когато описва своята хипотеза и последвалото създаване на това устройство, Фишър заяви: "Почти необяснимо е защо не сме опитали това преди десетилетия". Тази нова система може да помогне на пияните хора да изтрезнеят и да избегнат ненужни проблеми, които включват затвор и нараняване на себе си или на някой друг.

Без това устройство може би ще искате да избегнете прекаляването с празничните напитки тази година, тъй като д-р Фишър предупреждава, че тежкото дишане без устройството за обогатяване може да доведе до хипервентилация и загуба на съзнание. Въпреки че вечната борба за запазване на трезвостта по време на посещение при роднините продължава, борбата за преминаване от пиянство към трезвеност може скоро да остане в миналото, защото Фишър изрази намерението си да произвежда тези евтини изделия по целия свят. Контролираното дълбоко дишане отдавна се е превърнало в метод за медитация и психическо здраве, а положителните му ефекти могат да допринесат за намаляване на алкохола в кръвта, но това би имало бавно и незначително въздействие, което до голяма степен би било пренебрежимо при сблъсъка с опасните последици от пиянството.

Алкохолът, макар и силно нормализиран в нашето общество, може да бъде изключително вредно вещество, ако се злоупотребява с него. Всяка година над 3 милиона души умират от заболявания, свързани с алкохола, а броят на шофиращите в нетрезво състояние често се покачва по време на големи празници. Независимо дали сте пиян или трезвен на тазгодишното коледно парти в офиса, може би е добра идея да се стегнете и да поемете няколко дълбоки глътки въздух, просто за всеки случай. Черният дроб, който преработва алкохола в кръвта, не може да бъде забързан с традиционните методи за предизвикване на трезвеност, каквито и градски митове да сте чували.

В момента извадката на д-р Фишър се ограничава до група здрави мъже с 0,1 процента алкохол в кръвта. Подобно на всички други научни експерименти, екипът на Фишър ще разширява все повече и повече размера на извадката, за да провери своите открития, ако резултатите продължат да бъдат положителни. В междинния период устройството изглежда показва изключителни резултати, което кара д-р Фишър да бъде изключително уверен в евентуалното му широко приложение. Преди да се усетите, едно от тези устройства може да се появи на рафтовете на аптеките и до Нова година да ви доведе от пиян до трезвен с две разклащания на клонка имел!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията