
ЗАРЕЖДАНЕ...
Как да изглежда менюто ни, за да преборим пролетната умора | ||||||
| ||||||
“Храня се с изцяло с растения, но който желае, може да си добави месо към моите рецепти", поясни нутриционистът. Месото е добре да бъде готвено бавно, на ниска температура, посъветва тя. Плодовата й закуска включва зеленолистни растения. “Първо консумирам пресен фреш от лимон, джинджифил и селъри, след което след известно време пия плодово смути от ягоди, лапад и левурда, ядки и семена", даде рецепта д-р Яна Данаилова. “Обядът ми е плътна салата с авокадо, кълнове от елда, нахут, леща с ферментирали ядки от кашу и кейл, както и микрорастения", поясни още нутриционистът. “За следобедна закуска пия фреш от зеленчук - морков, цвекло, лимон, селъри, набавям си протеини. За вечеря днес ще сготвя просо - българската суперхрана, със зеленчуци и кашу. Кашуто добавям в края на ястието за минимална термична обработка. Малката ми дъщеря Ани го нарича “бобчета" и много обича това ястие", каза още д-р Яна Данаилова. Тя е майка на три деца. |
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (592) | 53% | ![]() |
Не (412) | 37% | ![]() |
Не мога да преценя (113) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg