ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си
Автор: Екип Sofia24.bg 16:55 / 28.03.2024Коментари (0)852
Kaufland планира да изкупи български плодове и зеленчуци на стойност над 180 млн. лв. през 2024 г. Само за две години лидерът в ритейла е увеличил почти двойно изкупуваната продукция. Към момента компанията предлага около 200 вида плодове и зеленчуци, според сезона, като близо 70 от тях са с български произход.

Kaufland гарантира изкупуването на хиляди тонове плодове и зеленчуци от български производители чрез уникалната си програма за договорно изкупуване на продукцията.

"Развитието на програмата е доказателството, че Kaufland България приоритизира работата си със селскостопанските производители. Заедно с тях вървим в целия процес - от засаждането и избора на семена до проверки за качество по цялата верига, докато стигне до милионите ни клиенти", коментира Красимир Белчев, експерт "Договорно производство“ в Kaufland България. Той представи данни за развитието на провелия се днес форум "Отговорно производство и търговия“.

От началото на програмата през 2019 г. досега, веригата има сключени над 125 договора със земеделски производители от цялата страна.

"Предвидимост, гъвкавост, ред и сигурност. Това са предимствата, които правят Kaufland наш верен партньор", заяви пред аудиторията Пламен Михайлов, управител на "Чери дриймс" ООД - селскостопански производител, с който веригата си партнира за производството на вкусни и качествени български чушки/пипер. "Чрез програмата мога да планирам своя сезон, разчитайки, че Kaufland България е поел предварително ангажимент, че ще изкупи моята продукция", допълни той.

В асортимента на Kaufland присъстват любимите на българския потребител плодове и зеленчуци - розови домати, краставици, айсберг, малини, ягоди и боровинки, както и традиционните краставици, марули, репички, картофи и моркови. Разнообразните артикули са подходящи за вкусовете на всяко българско домакинство.

Миналата година ритейлърът обогати за пореден път асортимента на собствената си марка "Брей!“ с още плодове и зеленчуци c гарантиран български произход, като общият им брой в нея вече надвишава 15.

Плановете на Kaufland за 2024 г. включват разгръщане на асортимента до 81 вида плодове и зеленчуци и сключване на над 30 нови договора с български производители. Освен чрез договорното изкупуване, Kaufland продължава да набавя българска продукция за магазините си и през други програми.

Качеството на продукцията е сред задължителните критерии за подписване на Договор за планирано изкупуване на продукцията с Kaufland България. Ритейлърът работи устойчиво, за да увеличи дела на родното производство в ключови за българския потребител хранителни категории. Компанията ежедневно влага енергия и ресурси, подбира с огромно внимание всички производители, за да постигне безкомпромисно високо качество на достъпни цени.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото "Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията