ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Красен Томов:Трябва да празнуваме живота всеки ден
Автор: Цвети Тончева 15:12 / 13.02.2024Коментари (0)595
© YouTube
Трябва да празнуваме животът всеки ден, като се приемат всички емоции, които са в нас. Точно на това те учи Методът на Лестър Левънсън – как да приемеш себе си и да се радваш на живота си. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ обучителят по Метода на Лестър Левънсън Красен Томов.

Емоционалното състояние на човек е нюансирано – то се състои не само от положителни, но и от отрицателни емоции. За да се научи човек да приема себе, да бъде цялостен, той трябва да приема както положителните, така и отрицателните емоции, които го връхлитат и обземат. По думите на Красен Томов методът да се преборим с отрицателните емоции, като гняв, страх, е прост на думи, но труден за реализиране. "Когато дойде гнева, той е толкова силен като емоция,  че ние буквално ставаме като хамелеони. И аз ставам самия гняв и действам като него, буквално все едно си изгубвам разсъдъка и почвам да крещя. Но това не съм аз.“

Решението по Метода на Левънсън просто: като дойде гняв, да не се гнева и да кажа "Да, в момента съм гневен. Приемам го, приемам го, приемам го, приемам го и го пускам.“ На теория е много просто – трябва да седне човек сам със себе си или на групи и да го направим съзнателно,“ обясни той, като добави, че методът предлага решения на това какво да направиш като дойде гнева, как да го насочиш така, че той да премине без да направи живота ни хаос.

По думите му предимството на този метод спрямо различни други практики и обучения е, че той е много прост и ефективен. Промяната във вътрешно състояние на външна рефлексия отнема много по-малко време да се отработи. Методът е много лесно приложим и не се налага да ходиш на курсове за обучение. Можеш да го прилагаш във всеки един момент, дори и докато вършиш нещо друго.

"Трудно е да се освободиш от тези емоции, защото имаме привързаност. Да кажем аз цял живот се страхувам, и ако пусна страха, какво ще стане с мене, аз няма да знам кой съм,  изгубвам идентичност. Затова е много важно така да се каже структурата, защото ако човек следва структурата, която е съвсем проста, тогава ти излизаш от тези обяснения да се оправдаваш, да доказваш, да анализираш, просто го правиш и когато се прави, то работи. Просто се иска работа и дисциплина,“ сподели още Красен Томов.

Обучителят сподели още и за курса "90 дни трансформация в любов“, който той организира по Метода на Лестър Левънсън, и чиято следваща среща ще е на 15 февруари. За тези 90 дни ще има срещи веднъж в седмицата онлайн по Zoom, така че всеки който желае, може да се включи отвсякъде, разказа още той. "По време на курсовете ще направим пълен инвентар на цялото си минало, всичко, където има нещо, което ни тежи като негативна емоция, да я пуснем и там да оставим любов, да я заредим с любов. 90 дни в тази енергия ще трансформират всички потиснати емоции спрямо родители, връзки, себе си и нашето тяло дори,“ поясни обучителят по Метода на Лестър Левънсън Красен Томов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията