ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Легендарен мултимедиен плейър се завръща в бясна конкуренция със Spotify
Автор: Екип Sofia24.bg 09:06 / 10.03.2023Коментари (0)151
©
Емблематичният мултимедиен плейър Winamp преминава през основна промяна, която включва функции от ново поколение и разширяване на обхвата на повече платформи. Сега Winamp работи под ръководството на компания, наречена Llama Group, известна преди това като Radionomy, и ще бъде възобновен на 15 март с възможности за стрийминг. Неговата цел не е да се превърне в съперник на Spotify, а да предостави на създателите и слушателите напълно нов подход.

Winamp ще позволи на създателите на съдържание да управляват свои собствени абонаментни модели. Това означава, че те ще могат да конфигурират различни нива, за да осигурят достъп до съдържанието си, пише hicomm.bg.

По този начин абонатите няма да плащат уникална цена за достъп до цялото съдържание в платформата, а ще се придържат към по-малка такса за всеки изпълнител. Нов раздел, наречен Fanzone, ще позволи на творците да управляват абонаментите и да конфигурират периодични източници на приходи.

Llama Group твърди, че ще запазва само 15% от приходите, генерирани от абонаменти, така че музикантите ще получават 85% от парите, които печелят от Winamp. Приходи могат да се генерират и от ексклузивно съдържание, авторски права, лицензи и др.

Fanzone ще бъде директно интегрирана в Winamp, за да осигури лесен достъп на абонатите до любимото им съдържание. Медийният плейър също ще получи пълна промяна, като новият интерфейс и функциите вече са на път към множество платформи.

Оригиналната версия на Winamp беше предназначена изключително за потребителите на Windows. Модерният наследник ще си проправи път и към мобилните устройства, така че ще бъде достъпен и в автомобила с телефони с Android и iOS. Предстои да бъде създадена и уеб-базирана версия. Компанията майка не разкрива дали е планирана интеграция с Android Auto и CarPlay.

Създателите на съдържание ще получат достъп до Winamp на 15 март. Платформата ще отвори врати за потребителите на 15 април, тъй като компанията майка иска да даде на творците достатъчно време, за да настроят своите персонализирани нива и цени. Winamp ще позволява не само музика, но и подкасти, аудиокниги и интеграция на радиостанции.

Данните на Llama Group са, меко казано, впечатляващи. Компанията твърди, че Winamp все още се използва от 83 милиона слушатели по целия свят. Тя се надява, че платформата ще привлече над 1 милион изпълнители, които ще пренесат съдържанието си в Winamp.

Въпреки че през последното десетилетие Winamp вече не получава никакви големи актуализации, тя продължава да работи почти безупречно на Windows от ново поколение. Въпреки това, тъй като пазарът еволюира към модел, базиран на абонамент, тази традиционна концепция едва ли може да оцелее, така че цялостното обновяване на Winamp може да вдъхне нов живот на приложението, което много от нас смятаха за задължително преди почти две десетилетия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура в София
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията