ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Определят я като пример за млада, красива и успешна жена
Автор: Екип Sofia24.bg 09:34 / 11.02.2023Коментари (0)315
©
Последната почивка на Славена Вътова с двете й дъщери Анна и Ема е до Малдивите. Трите момичета са се отдали на тотално забавление.

"Ние повече изучавахме острова, обикаляхме много, откривахме типични селца, научавахме за техния местен начин на живот и бит, имаше ден, изцяло посветен на водни спортове, много се забавлявахме. Гмуркахме се, особено Ема, тя обожава да плува. Впечатли се много, защото това, което може да се види покрай рифовете там, е уникално, рибки във всякакви цветове, красота, освен това мечтае да стане ветеринарен лекар и животните на нея са й най-слабата част, така че много й хареса“, разказва Славена. Малката й дъщеря Анна пък не е толкова по плуването, но също намерила свои забавления да строи пясъчни замъци по брега и да прескача вълничките.

"Никога не ги притискам, оставям ги да прави всяка една това, което им харесва, и да прекарват пълноценно“, добавя още тя. С пътуванията семейството създава прекрасни емоции и споделя моменти, които остават за цял живот. Красивата майка признава, че се старае да пътешества с двете си момичета. Има много редки ситуации, които не го позволяват, но извън това сме трите. Един от начините да прекарва времето си приятно са именно откриването на нови места. "Откакто Ема е ученичка, се съобразяваме повече с ваканциите, но почивките заедно пак ни се получават“, споделя още тя. 

Пустош

Всичко, свързано с природа, й е любимо. "Аз обичам всичко безкрайно в природата, безкрайна пустош. Безкрайно зелено поле, безкраен океан, море, планина“. Когато избира място за следващо пътешествие, се ръководи от това да има много природа и да не е шумно. Противно на всички очаквания, луксозните места не са магнит за красавицата, привлечена е преди всичко от природата. Признава, че открива уединение и спокойствие на Боянския водопад и прави всичко възможно да се изкачва до него колкото може по-често. "Качвам се горе и там можеш да останеш сам със себе си, сред природата, да си починеш, да се презаредиш и да спортуваш едновременно. "България е прекрасно място, а ние сме много привилегировани, европейска столица, а планината ни е на 10 минути от центъра и да не се възползваме“.

Формула

Славена Вътова е пример за млада, красива и успешна жена. За себе си разказва, че винаги е била динамичен човек и вярва, че един от начините да бъдеш щастлив е винаги да бъдеш зает. "Дали ще работиш или учиш, никога не трябва да седиш на едно място“, казва тя. Въпреки това децата винаги за нея са били и ще бъдат в центъра на всичко. Не може със сигурност да си даде оценка как се е променила, но си дава сметка, че с майчинството са дошли и повече страхове и отговорности, но и се е превърнала в много по-обичаща.

"Да си майка със сигурност е най-безкрайната и необятна форма на обич, която можеш да изпиташ“, категорична е Вътова. "Научих се да бъда много по-адаптивна и да подреждам нещата и ангажиментите си така, че да не страдат децата от това и да мога да бъда постоянно с тях, без да се нарушава и работата ми. Но това е до човек, няма формула. Аз съм много активна. Никога не съм седяла така, без нищо да се случва. Вярвам, че работещите хора могат да допринасят много повече както на себе си, така и на семейството си“, споделя Вътова. 

Вся пак за нея е много важно да бъде с децата си, особено в първите им години, защото това полага основите. "Има моменти с децата, които минават и повече няма да се върнат със сигурност и аз искам да не ги пропускам“, разказва тя.

Тото

"Когато бях бременна за първи път, бях водеща на тотото с Део, тогава работих до 7-я месец и излязох по майчинство“, спомня си Славена. Отдава се на грижите на първородната си дъщеря докъм година и половина, когато постепенно по малко започва да поема по някой работен ангажимент. "Ема беше бебе, което не обичаше много да спи, и тогава толкова много периоди - на прохождане, на първото зъбче и в общи линии, гледах да съм с нея, а и след това бързо забременях с Анна и работата по-скоро беше на заден план“, разказа още тя. Може да се каже, че чак след като малката й дъщеря става на около година и половина, се връща по-активно към работните си ангажименти. 

Хапки

Днес Славена и двете й момичета обичат да прекарват времето заедно. Правят всякакви момичешки работи заедно. "Много обичат да се въртят около мен в кухнята, готвим заедно. Най-любимото и на мен, и на тях им е да правим традиционната българска питка. И Ема, и Анна много се радват, когато навсякъде около нас хвърчи брашно“, с усмивка разказва Славена. Най-важното нещо, на което иска да ги научи, е да бъдат добри. След раждането на голямото й дете Славена се увлича по готвенето. В желанието си да й предложи здравословна и пълноценна домашна храна започва да експериментира с различни рецепти.

Всъщност Славена помни, че от малка самата тя е в кухнята с родителите си и готвенето, което се случва, е естествено. Така още по-нормално на бял свят се появява книгата й за здравословни рецепти "Хапки щастие“. В нея всеки може да открие освен рецептите и ритуали за щастлив живот. От 3 години тя се храни предимно с растителна храна, варива, ядки, плодове и зеленчуци. Месо не консумира в момента, като хапва яйца и риба. 

Програма

Денят на Славена е пълен с много занимания, съобразени с програмата на децата, водене и прибиране от училище. Голямата й дъщеря е ученичка втори клас и увлечена изцяло от животните, и мечтата й някой ден е да ги лекува, гледа документални филми за животни. "Тя вижда кученце или коте по улицата, особено ако е в беда, тя веднага иска да го обгрижи, да му помогне, мечтае да имаме кученце, но все още успявам да я убедя, че това е сериозен ангажимент и ще изпълня желанието й, когато е достатъчно голяма, за да го разхожда. Малката Ема все още е предучилищна, все още мечтите й се променят постоянно. Последно каза, че иска да стане космонавт“, с усмивка споделя тя. 

Вае фигура с йога, спортува всеки ден

Йогата влиза в живота на Славена, както сама казва, малко бавно, като заменя с по-интензивни спортове като кикбокс. Нейни познати й препоръчват да комбинира активните тренировки с нещо, което да я балансира. Така започва да ходи и открива в йогата много неща, като дори, че тя може да бъде много интензивен спорт. Едно от важните неща, на които я учи, е търпението. До момента е пробвала различни практики и колкото повече опитва, толкова повече й харесва. Спортът заема голяма част от живота й. Разказва, че спортува всеки ден. Зависи от времето, с което разполага, избира активността си за деня. Ако има повече време, ще я видите да изкачва водопада, ако няма, ще е в залата на по-интензивна тренировка, а когато времето е ограничено, ще тренира в къщи. 

Води дневник с благодарности  

Славена Вътова открива ритуали за щастие и ги споделя. Последното е тефтерче, в което записва всяка сутрин три неща от деня, за които да благодари, и 3 вечер, които я правят щастлива. "Това те прави по-осъзнат към хубавите неща, които ти се случват въпреки трудностите. Вярвам, че една от най-големите причини да се чувстваме щастливи е, когато изпитваме благодарност“, разказва Славена, цитирана от "Телеграф".


Още по темата: общо новини по темата: 7000
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията