ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Полезно за собствениците на домашни любимци, които често се чудят къде да ги оставят
Автор: Екип Sofia24.bg 20:52 / 18.09.2023Коментари (0)410
© Sofia24.bg
Всеки собственик на домашен любимец поне веднъж се е сблъсквал с проблема къде да остави кучето или котката си, докато е на почивка или работно пътуване, където няма как да го вземе със себе си. В повечето случаи се търси приятел, съсед или роднина, който да го гледа. В България все още има и т.нар. хотели за кучета, но недостатъкът при тях е, че в повечето случаи животните стоят затворени в клетка.

Според Петър Бояджиев това стресира животните. Затова той решава, че е време и в България да започне да се предлага услуга за споделено гледане на домашни животни. И така, в края месец юли тази година създава PetStay – първата българска платформа за настаняване на домашни любимци.

На какъв принцип работи платформата?

Платформата обединява собственици и гледачи, а принципът, на който се избира на кого да оставите кучето или котката си, е като в платформи като Airbnb. Има списък от хора, които предлагат домовете си, където да отседне домашният любимец, съответно има препоръки за въпросния гледач, както и рейтинг, който се определя на база различни показатели.

Буквално сме Airbnb за домашни любимци. Нашата мисия е да предоставим много лесна резервационна система, чрез която хората, които имат нужда да оставят някъде кучето си, да се свържат с човек, който иска да го гледа“, споделя Петър в разговор с Economic.bg.

Хората, които кандидатстват за гледачи, първо трябва да бъдат одобрени от екипа на Петър. "Нямаме изискване те да имат домашен любимец, но имаме неписано правило, че трябва поне няколко месеца в живота си да са се грижили за домашно животно. Защото само човек, който определен период се е грижел за куче или котка, знае всички тънкости“.

За момента платформата оперира на територията на София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново. Цените за една нощувка се определят от самия гледач, като за момента сумите варират от 25 до 50 лв. за нощувка. На платформата пък се заплаща 20% комисионна от гледачите на кучета. Официално PetStay стартира в края на юли и вече има 35 гледачи.

Плановете са платформата да събере гледачи от всички точки на страната, за да се създаде една "полезна екосистема“, а в бъдеще и излизане на международния пазар с първоначален фокус Гърция и Румъния.

Ще доразвием и самата платформа откъм функционалности. Ще добавим възможност за споделяне дали домашния любимец ще се гледа в собствения дом на гледача или на друго място. Освен това ще добавим и други животни освен кучета и котки“, уточнява Петър Бояджиев.

Как започва всичко?

Идеята за създаването на платформата хрумва на Петър съвсем случайно, докато е на почивка в чужбина с жена си. Там те се запознават с хора, които също имат домашен любимец и им разказват, че ползват услугите на такава платформа. Тогава той се замисля, че подобна платформа би била много полезна за българския пазар и решава да започне работа по нейното създаване. Но отнема година, докато успее да намери финансиране, с което да я разработи.

Записва се за акселераторска програма на Vitosha Venture, която печели и с част от тези средства дава началото на платформата.

Можех много по-бързо да създам сайта преди една година, когато дойде идеята и реших да се захвана с него, ако беше въз основа на нещо готово и купено. Аз обаче реших, че е по-добре да създам изцяло нова платформа, която да отговаря на нуждите на пазара и на модерния потребител“, казва Петър.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Олимпийски игри в Париж 2024
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията