
ЗАРЕЖДАНЕ...
Правилното рязане на продуктите, което пази маникюра и пръстите – гледай шефовете, но не ги копирай | ||||||
| ||||||
Пръстите в стил “мечешка лапа", а не "аз готвя като лейди" Ако искаш да останеш с всичките си десет, пръстите не се изпъват като на пианист. Вместо това: свий ги леко навътре (сякаш държиш малка топка). Кокалчетата да са по-близо до острието, а върховете – скрити на сигурно. Това не само предпазва маникюра, но и ти дава по-голям контрол над ножа. Дъската – сцената, на която се режатпродукти, не пръсти – Избери стабилна дъска. Подхлъзващата се дъска е като фалшив приятел – изглежда ок, докато не те подхлъзне. – Ако е хлъзгава – сложи влажна кухненска кърпа под нея. Ще стои като вкопана. Тъпият нож е много по-опасен. Натискаш повече, губиш контрол и... следва сцената с лепенката. Поддържай ножа си остър – не за да го ползваш като оръжие, а за да мине през домата като през масло. И не забравяй с ножът се реже с техника, не с насилие. Движението: плъзни, не удряй! – Режещото движение е като лек танц: ножът се движи леко напред-надолу, после назад-нагоре. – Не удряш продукта като в реклама на кухненски робот. Няма нужда от агресия, само грация. Гледай готвачи – да. Импровизирай с тяхната скорост – не. Те не режат бързо, защото са безстрашни, а защото са преминали през години опит и... няколко лепенки. |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg