ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Предстои най-големият празник на младежкото предприемачество
Автор: Екип Sofia24.bg 14:16 / 06.06.2023Коментари (0)136
©
На 10 юни предстои най-големият празник на младежкото предприемачество в България – Младежки бизнес форум "Изгряващи звезди“. Това е финалното събитие на "Джуниър Ачийвмънт България“ за учебната година и то само по себе си е кулминация на всичките ни образователни програми през годината. Това каза Ирина Илиева от "Джуниър Ачийвмънт България“ в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

В новото фестивално пространство на Младежкия хълм в Пловдив експертно жури ще избере Учебна компания на годината и ще награди Стартъпа на годината на преакселератора BEYOND, които ще представят страната ни най-голямото предприемаческо събитие в Европа, което ще се проведе през юли в Истанбул, обясни тя.  

Ирина Илиева разказа за програмата на форума. Тя започва в 9.00 часа с представяне на бизнес идеите на младежите пред експертно жури, което ще оценява участниците по различни критерии. От 13.00 до 16.00 часа ще има търговско изложение, на което посетителите на Младежкия хълм ще могат да си закупят различни продукти, които са екологосъобразни, да се запознаят с идеите, услугите и продуктите, които младежите са развивали в последната учебна година. Церемонията по награждаване е от 16.00 до 18.00 часа. "Учебните компании ще бъдат наградени и ще бъде обявен Стартъпа на България. Ще бъдат наградени и някои от рок звездите на нашата образователна мрежа – учителите, които най-много са се отличили със своята всеотдайност по време на тази учебна година, и не на последно място – и Ментора на годината, който е бизнес доброволец, подпомагал развитието на бизнес идеите на младежите в рамките на учебната година“, допълни Илиева.  

Диана Недева, която също е представител на "Джуниър Ачийвмънт България“, обясни начинът, по който се обучават младежите по програма "Учебна компания“. "Група младежи в училище сформират екипи, които преминават през съвсем реалистичен процес на създаване на една компания. Те започват през развитието на идеята си, обучават се на това как да управляват човешки ресурси, как да съставят маркетингов план, финансов план, как да валидират идеята си, да проучат пазара“, поясни тя.  

Участниците могат да се включат и в следващи издания на бизнес форума, допълни тя. 

По думите й една от причините тази програма да съществува толкова дълго е заради ефективността на метода "учене през правене“. "Когато учениците работят върху собствена идея, тяхното ниво на мотивация се запазва високо и покрай създаването на идеята си научават адски много неща и развиват личностни умения – за планиране на време, за полагане на стратегически цели, презентиране, комуникиране в екипа“, каза Недева. 

По думите й участниците са много иновативни и създават продукти, които адресират реални проблеми в света. "Те имат много отворено съзнание, изключително креативни са и заинтересовани от света, в който живеят. Изследват света и създават идеи, които изключително много могат да помогнат на природата и човечеството. Има например зелено-предприемачески идеи, безпочвено земеделие, биогорива, велогенератори, които зареждат телефони, създаване на дистанционни за незрящи“, посочи Диана Недева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Пролетно почистване на София
Лоша инфраструктура в София
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията