ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Санджар Ефеоглу от "Дъщерята на посланика" е един от най-желаните ергени в Турция
Автор: Екип Sofia24.bg 16:59 / 03.03.2023Коментари (0)504
© Facebook
Санджар Ефеоглу от "Дъщерята на посланика" е един от най-желаните ергени в Турция. Милиони женски сърца по света затрептяват, когато се усмихне. Или ридаят, когато очите му се насълзят.

В сериала "Дъщерята на посланика“ това му се случва по-често дори от сълзите, които проля екранната му партньорка Неслихан Атагюл. И тъй като Наре вече не е в този проект, замени я Мави (Туба Бююкюстюн), остана само Енгин Акюрек да ридае. Избършете сълзите, вчера тръгна нов сериал с този впечатляващ ерген. В очакване на "Наричат ме Фарах“ нека да видим кой е Енгин и струва ли си да мечтаем за него. Все пак се знае – надеждата умира последна. Пък и щом е на екрана, ергенът Енгин е на всички, пише "Телеграф".

Зрителките се влюбват в него още в сериалите "Мръсни пари, фалшива любов“ и "Пепел от рози“ ("Каква е вината на Фатмагюл?“). Но докато снима, този човек с разностранни интереси и таланти се пробва и като писател. Освен това е добър и чувствителен – преведе значителна сума в помощ на пострадалите от земетресенията в югозападната част на Турция. Какво повече да иска една жена? Е, нека да си признаем, че той освен всичко изброено е и висок и красив – 191сантиметра. Което още повече покачва акциите му.

Зодия Везни, той е роден на 12 октомври 1981 г. в Анкара. Баща му е държавен служител, майка му домакиня. Има по-малък брат Ерен. Като дете бъдещият актьор постоянно променя хобитата си, демонстрирайки широк спектър от интереси: от спорт и музика до социални дейности. В училищна възраст Енгин тренира във футболната секция, учи се да свири на китара и пиано и мечтае да стане адвокат. Както Акюрек признава по-късно, може би единственото нещо, за което дори не е мислил по това време, е за кариерата на художник.

След като завършва училище с доста висок среден резултат, Енгин влиза в държавния университет в Анкара, където учи едновременно в два факултета - история и лингвистика. Но точно в студентските си години младежът започва да посещава драматично студио и да играе в аматьорски продукции. Акюрек не използва висшето си образование по предназначение, но винаги подчертава, че обучението има положителен ефект върху неговия интелект и повишена ерудиция.

Малко след като завършва университета младежът решава да участва в популярното шоу за таланти "Звездите на Турция“, където печели в категорията "Актьорско майсторство“. Такъв успех веднага привлича вниманието на режисьорите към талантливия млад мъж и Акюрек получава предложение да се снима в телевизионен сериал.

Първата поява на екран на Енгин Акюрек е в мелодрамата "Чуждестранният младоженец“. Този филм е последван от трагедията "Съдба“, която донася на начинаещия артист престижната награда "Най-обещаващ актьор на годината“.

Телевизионният сериал “Пепел от рози“ (в оригинал - "Каква е вината на Фатмагюл?“), базиран на романа на писателя Ведат Туркали, донася голям успех на изпълнителя. В творбата авторът показва суровия безправен живот на турските жени през 70-те години на ХХ век. Картината е показана в повече от 50 страни по света. Така славата на Акюрек литва и навън.

В продължение на две години Енгин се фокусира върху работата по този сериен филм, след което за още две години той изчезва от екраните. Но през 2014 г. феновете виждат любимия си артист в два нови проекта наведнъж - романтичната детективска история "Малкият проблем на Ейлул“ и екшън филма "Мръсни пари, фалшива любов“, благодарение на който Енгин става един от най-популярните турски изпълнители. Хонорарът на актьора за един епизод е около 30 хиляди долара.

През 2017 г. Акюрек получава главна роля в криминалния сериал "До смърт“. Негова партньорка на снимачната площадка става Фахрие Евджен. Скоро актьорът попълва филмографията си с драматичния трилър "Децата се поверяват на теб“. В началото на 2019 г. излиза романтичната комедия "Една любов, два живота“ с участието на Енгин Акюрек. Артистът се появява в образа на режисьор, потопен в професията. Бергюзар Корел (Шехерезада от "1001 нощ“) стана негова партньорка. Успехът на лентата е потвърден от високите приходи в боксофиса. През същата година е премиерата на "Дъщерята на посланика“, който в момента върви у нас по "Диема фемили“. И докато Енгин Акюрек е като пилон в сериала в ролята на Санджар, здравословни причини наложиха Неслихан Атагюл да бъде заменена с Туба Бююкстюн, но от сериала изпадна и Тулин Едже – в ролята на Менекше Йълмаз. И тъй като за тази извънсюжетна линия нямаше обяснение, тръгнаха слухове за роман между Санджар и Менекше, който да поправи грешката в сценария, която раздели семейството им още в самото начало. Вероятно заради това химията между Енгин и Туба не им се получава много добре (въпреки слуховете, че е имал закачка и с нея), но пък кой ли ти гледа такива неща, щом като Акюрек се усмихва през сълзи.

Следва епизодична роля в адаптацията на корейската драма "Ответникът“. Излъчването на "Затворник“ продължава година и приключва през есента на 2022 г., така че очакваме в някакъв момент да дойде и в България. А пътят на актьора продължава в уебсериала "Бягството“ по канала Disney+.

Всички познати на Акюрек говорят за него като за разумен и начетен човек, а също и като за много интересен събеседник. Родителите му са подкрепили избора му на професия и с удоволствие посещават премиерите на неговите филми. Звездата живее в тих район на Истанбул, води уединен живот и не коментира лични въпроси. Това поведение води до появата на много спекулации и слухове. Но ергенът Енгин Акюрек знае, че колкото по-малко говори, толкова повече се говори за него. Така интригата коя щастливка ще впримчи сърцето на топ ергена на Турция е още по-силна.


Още по темата: общо новини по темата: 7000
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
Стрелба в Москва
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията