ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Смиляна Захариева: Човешкият глас и вибрация е една уникална магия за въздействие на клетъчно ниво върху организма ни
Автор: Живко Кръстев 14:33 / 08.05.2024Коментари (0)781
© Фокус
Човешкият глас и вибрация е една уникална магия за въздействие на клетъчно ниво върху човешкия организъм. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ певицата Смиляна Захариева.

Смиляна Захариева е най-силният глас в света с рекорд в Гинес при изпяването на "Излел е Дельо хайдутин" със 113,8 децибела – сила, сравнявана с мощта на свръхзвуков самолет. "Музиката пренася в пространството, в онези Родопи, които ни носят чистотата, свободата, онзи резонанс, където се чувстваме най-комфортно и където се чувстваме като орли. Защото просторът е толкова голям и мечтите са толкова възможни.“  

По думите й фолклорът е една огромна енергия, която ни въздейства и ни лекува. До идеята за лечебните сили на родопските песни достига след дълго търсене, четене и сънуване. Според певицата всяка вокална гласна въздейства на определен енергиен център и на определен енергиен орган в човешкото тяло. Точно затова бавните протяжни родопски песни са изключително подходящи за разкриването на онези 125 децибела, които са като лечебно средство и чрез тях може да се блокира човешка болка.

"Поднесеният с различна динамика, сила, строгост на излъчване на този глас, той въздейства по различен начин. Когато засиля децибелите, тогава онези "таралежи“, които носим в главите си, "таралежа“ на контрола излиза. Когато изкарам децибел, тогава контролът пада, и когато контролът падне, тръгват сълзите. Т.е. това е вид прочистване, това е емоционалното освобождаване,“ сподели тя.

Музиката може емоционално да те въведе в атмосфера, може да те успокои, може да създаде и спомени, разказа още тя. "Докоснах се до един древен йонийски алгоритъм, с който бих казала, че материализирах музиката. Нанесох нашата азбука върху петолинието и при изписване на името на някой, аз достигам до неговата лична мелодия. Нотите носят и различни цветове, които отговарят на определена психологическа характеристика. По това изписване и тези наситени цветове, по тази палитра, която ще оформя и с твоята дата на раждане, съответно аз ще разкрия какъв характер носи името, какъв плюс носи и с каква вибрация. Така създадох мелодията на името.“

Смиляна Захариева сподели още, че има огромното желанието да направи нова сцена за българското хоро, като първата й отправна точка ще бъдат египетските пирамиди. "Ще изпея и ще отворя пространството, за да го изчистя, и да дам възможност българското хоро да стартира. И да покажем, че българите където и да отидем, винаги ще бъдем заедно. Силата на българското хоро е именно в захвата – това е заедността,“ разказа тя и допълни, че това е само първото от многото популярни места по света, където ще организира подобни събития.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията