ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
ТОП 5 на парадоксалните новини в тазседмичната класация на Або
Автор: Екип Sofia24.bg 17:19 / 09.07.2023Коментари (0)135
©
Водещият на предаването "Един неделен ден по шосето" на Радио "Фокус" Або е подбрал петте най-парадоксални новини от изминалата седмица. Ето кои са те:

ЗАЕК КРАДЕЦ

Тази седмица охранителните камери в обществена пералня в Илинойс заснеха крадец, облечен в заешки костюм. На кадрите се вижда как бандитът влиза през страничния вход на Winners Wash, обикаля помещението и прибира в раницата си плячката.

Обирът продължава по-малко от минута и няма данни заекът да е влязъл в сградата с взлом. От видеото, което е достъпно на множество сайтове онлайн, става ясно, че обирджията влиза необезпокояван и изглежда, че добре познава пространството и тайниците в него.

Полицията в Куинси – град на брега на река Мисисипи, намиращ се на около 300 мили от Чикаго – се надява кадрите да помогнат на общността да разпознае крадеца и той да бъде разобличен и арестуван.

Същата тази общност обаче се надигна на словесен бунт, като неедин глас проехтява в общественото пространство с твърдението, че такъв тип крадци са просто бедни хора, които се опитват да се прехранват. Жителите на града апелират властите да се ангажират със сериозната престъпност, а конкретния случай да оставят да бъде разрешен от застрахователите. https://www.youtube.com/watch?v=zNfcZoLLkqo

ФИЛИПИНСКИ ФАЛШИФИКАТ

Туристическа агенция във Филипините поднесе извинения на публиката, след като публикува видео реклама на страната, в която са използвани кадри от други държави.

Компанията използвала неоригинални стокови кадри в кампанията си Love the Phillipines. В рекламата са включени записи от пясъчни дюни в Бразилия, както и видео на мъж, каращ бъги в пустинята на ОАЕ.

Обяснението, което предложиха от фирмата, бе, че използването на готови кадри е стандартна процедура в индустрията, а това, че в случая са замесени други държави, е нещастна случайност, дължаща се на невнимание от страна на служителите.

Министерството на туризма във Филипините заяви, че е съпричастно с ужаса, който гражданите изпитват заради създалата се ситуация и припомня, че има властта да прекрати договора на всяка агенция, която не се справя задоволително с възложените ѝ задачи.

ЗМИЯ В ХРАНАТА

Възрастен човек от Стауърбридж, Англия, разказа за шока, който е изживял, когато отворил пакет с броколи от супермаркета, и намерил вътре жива змия.

За щастие на дядото – както и на веригата, от която е купил продуктите си – змията била неотровна и не представлявала опасност за сигурността му, но все пак той е останал силно уплашен от инцидента. Ситуацията се утежнила от факта, че Невил Линтън има фобия от влечугите.

"Добре, че не оставих броколите на плота в кухнята, защото тогава щеше да тръгне из къщата – заявил човекът пред "Скай нюз“. – Това би било огромен риск, защото у дома живеят двама много уязвими човека.“

След като Невил се обадил на съответните власти, на местопроизшествието пристигнал екип, който отвел змията в зоопарка "Дъдли“.

От търговската верига са предложили на клиента си компенсация – нещо напълно очаквано в страна като Великобритания – но той е решен да се бори за нещо повече, понеже сумата, предложена му от корпорацията не можела да се отъждестви с риска, на който щели да бъдат подложени синът му със специални потребности и тъща му, които живеят в същия дом.

От магазина направиха следното изявление: "Разследваме този изолиран инцидент и вече сме подлесли извинения на мистър Линтън за това, че обичайните ни високи стандарти не са били постигнати“.

Видът змия, открит в храната, е ендемичен за Иберийския полуостров и все още не е ясно как е попаднал в пакетираната храна, преди да бъде изпратена от производителя.

НЕОНАЦИСТКИ ПРОПАГАНДИСТ

Преди почти две години една от любимите ми световни медии – Vice News – разкри самоличността на изключително влиятелен неонацистки пропагандист. Тази седмица той най-сетне бе арестуван и обвинен в тероризъм.

Разследването на Vice News разобличи Патрик Гордън Макдоналд, който стоеше зад псевдонима Dark Foreigner – Тъмният Чужденец – и разказа за дългото време, в което той се е подвизавал като основен пропагандист в "Атомвафен“ – неонацистка организация, отговорна за множество убийства.

Работата му се състояла в изработването на постери и картини, величаещи тероризма, фанатизма и насилието. По този начин той е вдъхновявал и радикализирал млади неонацисти и се е превърнал в основен стълб на движението, познато днес като Terrorwave. Произведенията му все още циркулират из общостите с крайно десни убеждения.

Канадската полиция нахлу в дома на Макдоналд през 2022 г. и конфискува няколко компютъра. Тогава той живеел с родителите си. Източници на Vice твърдят, че е останал активен до началото на тази година.

Сред обвиненията, повдигнати срещу канадския гражданин, фигурират и далеч по-сериозни дейности като участие и организиране на терористични атентати.

УЖАСНО ВЛАКЧЕ НА УЖАСИТЕ

В неделя разтухата на туристите в Уисконсин се превърна в истински кошмар. Влакче на ужасите се повреди насред обиколката си и остави осмината пасажети, обърнати с главата надолу с часове.

Годишният фестивал в град Крандън привлякъл множество туристи от щата, като част от атракциите включвали и скоростни влакчета. Така нареченият Fireball внезапно спрял, преди да успее да слезе от връхната си точка заради механическа повреда.

Спасителният екип пристигнал за петнайсет минути, но се наложило да изискат специализирано оборудване от съседни градове, чиято доставка отнела поне още час.

На фестивала случайно присъствал и пожарникар, който имал специална подготовка в спасителни операции с въжета и консултирал местните власти, предлагайки възможни решения. Трябвало пасажерите да бъдат добре завързани, преди бариерите, служещи като

предпазни колани, да се освободят. Освен това се наложило хората да бъдат спасени един по един. Първият успял да докосне земята едва след почти два часа, а за останалите били потребни още поне сто минути.

Един от свидетелите разказва, че пет от осемте бедстващи, били деца.

Едно от тях, малко момиче, казало на спасителя да вземе първо възрастния мъж до него, защото очевидно му било много зле и в един момент припаднал.

След като слезли на земята, всикчи получили медицинска помощ, а един от тях бил закаран в местна болница.

Все още не е ясна причината за повредата, но това се случва само дни след като друго влакче в САЩ бе затворено за ремонт. Туристите там забелязали страховита пукнатина в една от релсите, близо до завой, в който влакчето влизало с максимална скорост.

Влакчето от конкретния случай обаче било подложено на щателни проверки за годност и безопасност и нямало данни за несъвършенства по него.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Скандал за реорганизацията на движението в центъра на София
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията