ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Те разбират, че са от хилядите бебета, откраднати от болница и продадени през 2002 година
Автор: Екип Sofia24.bg 21:32 / 26.01.2024Коментари (0)258
©
Ейми и Ано са еднояйчни близначки, но малко след раждането са взети от своята майка и продадени в две различни семейства. Години по-късно те се откриват по случайност благодарение на телевизионно предаване и видео в "ТикТок“, предава Би Би Си.

Дълбаейки в миналото си, те разбират, че са от хилядите бебета в Грузия, откраднати от болница и продадени през 2002 година. А сега искат отговори…

Историята как Ейми и Ано разбират една за друга започва, когато двете са на 12 години.

Ейми е в къщата на баба си до Черно море, гледайки любимото си предаване – "Грузия търси талант“. На сцената излиза момиче, което танцува. Трудно ѝ е да повярва – това момиче изглежда точно като нея. Направо са идентични.

"Всички звъняха на майка ми. Питаха защо се представям с друго име“, спомня си Ейми. Тя повдига темата, но родителите ѝ махват с ръка – "Всеки има двойник“, казва майка ѝ.

Минават седем години.

През ноември 2021 г. Ейми публикува видео в "ТикТок“ – слага си обеца на веждата.

На 320 километра от дома на Ейми в Тбилиси друго 19-годишно момиче вижда клипа. Приятел на Ано Сартаниа ѝ изпраща видеото.

"Готино е, че изглежда като мен“, мисли си Ано.

Ано се опитва да намери момичето с обецата на веждата в социалните мрежи, но не успява. Споделя видеото в група на студенти с надеждата някой да я познава. Познат на Ейми вижда съобщението и ги свързва във Фейсбук.

Ейми веднага разпознава Ано – това е същото момиче, което вижда преди толкова години в телевизионното предаване за таланти…

"Търся те от толкова много време“, пише ѝ тя, а Ано отговаря – "И аз“.

В следващите дни те откриват, че имат много общо, но не всичко има логика.

Според актовете им за раждане и двете са родени в една и съща болница, в едно и също населено място, но през няколко седмици.

Няма как да са сестри. Още по-малко близнаци. Но защо имат толкова много прилики?

Двете обичат една и съща музика, обичат да танцуват. Дори имат еднакви прически. Откриват, че дори имат и едно и също генетично заболяване – костна дисплазия.

Решават да се срещнат седмица по-късно. Ейми наближава върха на ескалатора на метрото на една от станциите в Тбилиси, когато с Ано се виждат за първи път на живо.

"Все едно се гледах в огледало… Имахме еднакви лица, един и същи глас. Аз съм тя“, посочи Ейми. В този миг тя е сигурна, че са близначки.

"Не обичам да се прегръщам, но в този момент я прегърнах“, добави Ано.

Решават да разпитат семействата си и за първи път разбират истината – осиновени са поотделно с няколко седмици разлика през 2002 година. Разбират, че рождената им дата е грешна.

Майката не Ейми не може да има деца. Обяснява, че приятелка ѝ е казала, че в местната болница е имало нежелано бебе. Трябвало е само да плати на лекарите и може да го отгледа като свое. На майката на Ано е обяснено същото.

Двете семейства също са изненадани, защото не им е казано, че момичетата са близначки. Въпреки, че плащат много пари, за да осиновят момичетата, не осъзнават, че е незаконно.

Ейми иска да потърсят биологичната си майка. Ано не е толкова сигурна - "Защо искаш да се срещнем с жената, която може да ни е продала“, пита тя.

Въпреки това Ейми открива група във Фейсбук, създадена с цел да бъдат събрани семейства с деца, за които се подозира, че са незаконно осиновени след раждането им. Споделя там историята.

Млада жена от Германия отговаря като казва, че майка ѝ е родила момичета близначки в същата болница през 2002 година, но са ѝ съобщили, че бебетата са починали след раждането.

ДНК тест разкрива, че момичето от групата във Фейсбук е тяхна сестра и живее с биологичната им майка Аза в Германия.

Срещат се в хотел в Лайпциг. Аза се втурва и прегръща двете близначки. Минути минават в прегръдката. Никой не говори – само сълзи. Следва и разговорът насаме.

Майката обяснява как след раждането се влошава и изпада в кома. След като се събужда, медиците казват, че малко след раждането бебетата ѝ умират.

Казва, че откриването на момичетата ѝ е дал нов смисъл на живота ѝ. Макар да не са близки, те все още поддържат връзка.

"Винаги съм чувствала, че има нещо или някой, който е липсвал в моя живот. Представях си малко момиче в черно, което ме следва и ме пита как е преминал денят ми“, казва Ано. Сега това чувство е изчезнало, след като открива сестра си Ейми.

През 2022 година Грузия започва разследване за мащабния трафик на деца. Вътрешното министерство на Грузия отказва да разкрива информация за отделните случаи с мотив - "защита на личните данни“, пише Би Би Си, цитирани от bTV.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията