ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тя е родена бедна, но става една от най-известните актриси и секссимволи, силна и борбена жена, преминала през Ада
Автор: Екип Sofia24.bg 09:50 / 10.05.2024Коментари (0)762
©
Преди дни неостаряващата Деми Мур ни остави безмълвни след появата си на Met Gala 2024. Напоследък периодът й в професионално отношение е във възход на фона на личния й живот, който търпи сякаш застой, докато се грижи за болния Брус Уилис, заедно с трите си дъщери. Това ни накара да погледнем към бурното й минало и да прочетем отново биографията й и да ви открехнем завесата към някои малко известни факти от нея.

Автобиографията на Деми Мур може да е разказана и много чисто. Без особени препратки към каквито и да е трудности, полирана, подобно на визията й, за която актрисата е похарчила стотици хиляди долари. Но Деми Мур решава да освети себе си по начин, по който малко звезди се осмеляват – не с гола фотосесия, а с разказ за голата истина в мемоара си "Inside Out". Не закъсняват възторжените реакции на много от колегите й, включително един от бившите й съпрузи.

Деми Мур, която се казва всъщност Деметрия Гуинес, е родена през 1962 година в Розуел, Ню Мексико. Тя произхожда от трудно, бедно семейство, баща й е напуснал майка й преди да се роди. В мемоарите си актрисата откровено разказва за хаотичното си детство и трудните тийнейджърски години. Не пропуска много сурови детайли за връзката с майка й, за която се грижи като дете. Разказва дори за това как е предотвратила опит за самоубийство, за изнасилване от мъж, който твърди, че е платил 500 долара на майка й, за постоянната тревога какво е следващото нещо, което ще направи майка й. Но и за прошката: 

"Успях да премина към състрадание и този преход ме освободи“.

В мемоара си разказва за пътя нагоре, за връзката й с медиите, за романсите й с Емилио Естевес, Брус Уилис и Аштън Къчър. За пристрастяването си към алкохола и наркотиците и хранителното си разстройство.

Изглежда, че зад кулисите Деми е живяла един много труден, много объркан живот и то съвсем доскоро – днес, на 61 години, изтупва всичко това от себе си и я виждаме обърната буквално с хастара навън и прекрасна, каквато винаги сме знаели, че е.

Жената, която е била постоянно с камери около себе си, сега се възползва от това, за да разкаже за пресичането на пътя й с много звездни личности, някои от които открито обявиха "Истина е!“ в социалните мрежи.

"Към средата на 80-те "апетитът ми към кокаин ескалира в зависимост и въпреки, че никога не бих се нарекла зависима, това е, в което се бях превърнала", пише Мур.

През 1984 г. тя участва във филма No Small Afera заедно с Джон Крайър, който играе тийнейджър, влюбен в певицата от нощен клуб - Мур.

"Джон си падна по мен и в реалния живот и загуби девствеността си с мен. Боли ме, като се замисля колко пристрастена бях и как откраднах това, което можеше да е толкова важен и красив момент за него“.

Крайър донякъде потвърди думите на Деми Мур "Всъщност бях загубил девствеността си в гимназията, но тя е права за другото – бях на Луната за нея през един много смутен период в живота си. Не изпитвам нищо, освен обич към нея и не съжалявам.“

След Крайър идват и свидетелствата на други звезди – 1985 година например е особено бурна и се случва на фона на много алкохол и наркотици. Преди снимките на филма "Огън на свети Елм“ режисьорът Джоуел Шумахер настоява тя да влезе в рехабилитационен център. Във филма Деми Мур участва заедно с Емилио Естевес и Роб Лоу. Самият Лоу също има замъглено от дрога съзнание.

"В собствените си мемоари Роб предполага, че сме имали някакъв горещ и тежък романс. Мога смътно да си спомня една нежелана късна вечер заедно, но съм му благодарна за безплатните описания на нашата младост. ", пише Деми Мур.

Паметта й често е замъглена от наркотиците. Роб Лоу не закъснява с реакцията и нарича Деми“огромно вдъхновение за мен“ по пътя към собствената му трезвеност. "Бяха 80-те, така че всички правехме нещо. Спомням си, че си мислех: "Ако това момиче може да изтрезнее, всеки ще може!“

В книгата си Деми Мур разказва и за среща с Анди Уорхол, когото кани на 23-тия си рожден ден в Ню Йорк. В неговата книга той пише, че тогава е почувствал, че трябва да бъде поканен на сватбата на Деми Мур, която по това време тя организира с Емилио Естевес.

В крайна сметка тя отменя сватбата и се разделя с Естевес, но двамата се появяват на премиерата на филма Stakeout през 1987 година, където за пръв път среща Брус Уилис.

Спомените й за тази вечер са много романтични:

"Брус беше толкова галантен - по свой силен начин, истински джентълмен."Той взима номера на телефона й, а тя се прибира с колата си, когато лимузина я изпреварва, а от нея се подава Брус с приятели, извиквайки "Хей, Деми!“.

Четири месеца по-късно двамата са женени, а Мур е бременна с първата им дъщеря. Още две дъщери по-късно и малко повече от десетилетие брак, двамата се развеждат. "Смешно е да се каже, но аз много се гордея с нашия развод“, пише тя. "В началото не беше лесно, но успяхме да преместим сърцето на връзката си, сърцето на това, което създаде нашето семейство, в нещо ново, което дава на момичетата обич и благоприятна среда с двамата им родители.“ И продължава: "Брус вече не беше мой съпруг, но нямаше значение, защото той беше активният баща на децата ми, чувствахме се по-свързани, отколкото преди развода. “

Следващият брак на Мур няма такъв успех. Омъжена е за Аштън Къчър от 2005 до 2013 година. Въпреки медийната ярост към голямата разлика във възрастта, те имат очарователно романтично начало: "Не ми пукаше. Никога не съм била по-щастлива в живота си“.

В мемоарите си тя говори много откровено и разголено за този брак, за това как с времето двамата се отдалечават, за загубената й бременност и за това как се опитва да се превърне в жената, която той иска дори, когато иска от нея неща, за които тя се насилва. "Исках да му покажа колко страхотна и забавна мога да бъда“. В този момент алкохолът и наркотиците отново влизат в живота й. В крайна сметка таблоидите разпространяват новината за изневярата на Аштън Къчър. 

"Поглеждайки назад, мисля, че всичко това беше неговия начин да се измъкнем от нашия брак. Всяко негово действие казваше "Моля не ме обичай““.

Къчър официално не споделя никаква реакция към книгата на бившата му съпруга. Но в деня на публикуването, пише в Туитър: "Щях да напиша един доста гаден туийт. Но после погледнах дъщеря си, сина си и жена си, и го изтрих.“. По-малко от един час по-късно се появява втори туит: "За истината, пишете ми.“, заедно с телефонен номер и адрес. В крайна сметка това е шегичка и той няма никакво намерение да разкрива каквато и да било негова гледна точка към живота им.

"Моята история не принадлежи на таблоидите или на майка ми, или на мъжете, за които съм била омъжена или на хората, които обичат или мразят филмите ми, нито дори на децата ми. Моята история принадлежи само на мен. Аз съм единствената, която е присъствала навсякъде и през цялото време и реших да изисквам правото си да я разкажа по моите правила.“

Днес Деми Мур изглежда напълно възстановена, силна и самодостатъчна и сякаш е отворила чисто нов етап в живота си на прошка, самосъзнание и любов, пише Edna.bg


Още по темата: общо новини по темата: 5520
20.05.2024 »
20.05.2024 »
20.05.2024 »
20.05.2024 »
20.05.2024 »
20.05.2024 »
предишна страница [ 1/920 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Скандал за реорганизацията на движението в центъра на София
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията