
ЗАРЕЖДАНЕ...
Всяка драскотина върху незалепващ тиган може да освободи повече от 9000 пластмасови частици | ||||||
| ||||||
Тези токсични "вечни химикали“ могат да бъдат свързани с множество здравословни проблеми, включително различни видове рак, диабет и рискове при бременност (въпреки че изследванията, определящи точните ефекти, все още продължават). Веднъж погълнати, тези химикали могат да се задържат в тялото за неизвестен период от време. Поради тези опасения е добра идея да изхвърлите надрасканите незалепващи тигани и да ги замените с по-издръжлива алтернатива. Най-добрите алтернативни съдове за готвене, с които да замените незалепващите тигани Преди да закупите чисто нов комплект тигани, направете проучване. Неръждаемата стомана е чудесен избор, защото е естествено незалепваща, като същевременно не съдържа перфторирани мастни киселини, загрява се бързо и е подходяща за фурна. Изисква обаче известно търкане, за да се премахнат петната от храна. Други сравними алтернативи са чугунените, камениновите и керамичните тигани, пише thetakeout.com. Чугунът задържа топлината изключително добре, така че можете да готвите и сервирате храна в един и същ тиган. Желязото има незалепващи свойства, така че рядко се налага да остъргвате храна, плюс това е достъпно и лесно за почистване. Не пренебрегвайте и керамичните съдове за готвене. Керамичните тигани имат нетоксични покрития, които могат да издържат на висока температура и са подходящи за съдомиялна машина (въпреки че е най-добре да миете керамичните съдове на ръка, тъй като силните препарати могат да започнат да увреждат глазурата). С многото нетоксични опции за съдове за готвене, от които да избирате, можете лесно да изберете тиган, който отговаря на вашия стил на готвене и бюджет. |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg