
ЗАРЕЖДАНЕ...
Яйцата не са картини на Моне и няма как да висят без време | ||||||
| ||||||
Не ги изхвърляй, не ги бутай в ъгъла с идеята "по-късно ще ги ям“ (което значи: ще ги забравя и после ще миришат подозрително). Вместо това – съхрани ги правилно и ги превърни в малки гурме съкровища. Ако яйцата са добре сварени и не са спукани, могат да се съхраняват в хладилник до 7 дни. Важно е да отбележим да не правите това: – Не ги мийте яйцата след боядисване – черупката е пореста и може да пусне непоканени бактерии на гости. – Прибирай ги в затворен съд или покрий с фолио – яйца с мирис на скара снощи... не, благодаря. – Ако яйцето е стояло повече от 2 часа извън хладилника, изпращаме го с почести, но без да го ядем. Има много и разнообразни рецепти, които ще ви накарат да не съжалявате, че боядисахте цяла кора яйца, а на обяда се чукнахте с не повече от 10. Ето лека подсказка и две речепти. Яйчена мус-брускета с авокадо и лимонова кора Тези брускети са като изискано френско намигване към българската традиция: елегантни, свежи и без грам претенция. Необходими продукти: – 4 твърдо сварени яйца – 1 зряло авокадо – 1 ч.л. настъргана лимонова кора – 1 с.л. лимонов сок – 1 с.л. зехтин – щипка сол и черен пипер – хрупкави филийки (може и вчерашният хляб, преобразен като тост) копър или мента за разкош Как става магията: Смачкваш яйцата, авокадото, добавяш аромати, намазваш щедро и украсяваш. Толкова. Но вкусът... ммм, вкусът си е от списание! Яйчени “бонбони" с крема сирене и пушена сьомга Да, нарекохме ги "бонбони“, защото изглеждат фино, малко луксозно и са ужасно пристрастяващи. Подходящи са и за гости, и за неделно его-глезене. Необходими продукти: – 6 яйца – 100 г крема сирене – 50 г пушена сьомга (може и остатъци от закуска) – малко лимонов сок – копър – черен пипер – щипка креативност Начин на приготвяне: Разрязваме яйцата по дължина, изваждаме жълтъка. Смесваме го с останалите вкусотии. Пълним обратно и украсяваме с артистизъм (или каквото ни се намира). Финалът е за българската домакиня! След като си боядисала яйцата, сготвила и посрещнала любимети хора около трапезата, време е да изпънеш краката, да се усмихнеш доволно и да си кажеш: Браво на мен! |
Още по темата: | общо новини по темата: 233 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg