ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо е по-добре да не ядете мляко и хляб на закуска
Автор: Екип Sofia24.bg 16:20 / 12.02.2024Коментари (1)167
©
Закуската е ключов елемент от нашия дневен режим, определящ нашето благополучие през целия ден. Тя не само предоставя необходимата енергия, но и влияе на настроението, продуктивността и нашата способност да вземаме правилни решения. Въпреки това, не всички храни са подходящи за начало на деня. В тази статия ще разгледаме петте храни, които трябва да избягваме при закуска, за да поддържаме баланс и добро физическо и умствено здраве. Ето и кои са те.

1. Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове, въпреки своите витамини и полезни свойства, могат да предизвикат неприятности, ако се консумират на гладно. Съдържащите се в тях киселини могат да дразнят стомаха и дори да провокират алергични реакции. Вместо да ги изключим напълно, трябва да ги консумираме в умерени количества и в комбинация с други храни.

2. Картофи

Въпреки че картофите са важен източник на енергия, те са тежки за храносмилане и могат да доведат до натоварване на стомаха. Консумацията им като закуска може да доведе до нежелани тежести и дори да влияе отрицателно на настроението. Подходящо е да ограничим консумацията им и да ги заменим с по-леки и лесноусвоими опции.

3. Кисело мляко

Въпреки че често се препоръчва като част от закуската, консумацията на кисело мляко преди обяд може да бъде безполезна. То не предоставя достатъчно калории, които са необходими за започване на деня и полезните бактерии в него изискват съчетание с други храни, за да бъдат ефективни. Консумирано на гладно, киселото мляко може да бъде недостатъчно за удовлетворяване на енергийните ни нужди.

4. Хляб от пшенично брашно

Печените изделия, включително хлябът от пшенично брашно, са източник на глюкоза, която може да доведе до ненужно увеличаване на теглото. Маята в тях може да причини подуване на корема и дискомфорт. За да поддържаме здравословна закуска, трябва да се въздържаме от хлебните изделия.

5. Чесън

Въпреки че чесънът е ценно допълнение за много ястия, консумацията му на закуска може да предизвика дискомфорт. Той може да причини колики и спазми, които могат да затруднят нормалното функциониране през целия ден. Освен това, неприятната миризма, свързана с чесъна, може да създаде допълнителни неудобства през работния ден.

Балансираната закуска е ключова за поддържане на нашето благополучие и енергия през целия ден. Избягването на определени храни в началото на деня може да предотврати чувството на дискомфорт и да ни помогне да поддържаме здравословен начин на живот, пише actualno.com.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
КОй яде чесън за закуска ве олигофренииии
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията