ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо мъжете предпочитат по-млади жени?
Автор: Екип Sofia24.bg 21:28 / 20.03.2023Коментари (0)168
©
Често сме чували или дори преживявали ситуации, в които мъже предпочитат по-млади и неопитни жени в сравнение с по-улегналите и зрели жени. Чудели ли сте се защо е това?

Еволюционни психолози от университета Линкълн във Великобритания отговориха на този въпрос. Те публикуваха статия в списание Evolutionary Behavioral Sciences, в която споделят откритието си. Учените установили, че в сайтовете за запознанства мъжете, които все още нямат деца, а мечтаят за потомство, подсъзнателно предпочитат по-млади и следователно по-плодовити жени.

За разлика от тях обаче, при жените не е открита връзка между желанието им да имат деца и възрастта на партньора им. Проучването Учените са анализирали данните на над 605 000 хетеросексуални потребители на сайтове и приложения за запознанства на възраст между 20 и 50 години. Участниците в проучването споделили лична информация, като дали имат деца и колко на брой, дали искат да имат още деца, а ако нямат дали искат да имат деца в бъдеще. Те също така споделили и до каква степен възрастта на евентуалния им бъдещ партньор играе роля като критерий за избора им.

Резултати:

Мъже

Оказва се, че факторът "деца“ значително влияе върху предпочитанията на мъжете. Тези потребители, които все още нямали деца, но искали да имат в бъдеще, обръщали повече внимание на възрастта и обикновено избирали по-млади жени. За разлика от тях, за мъжете, които вече имали деца или не искали да стават бащи, възрастта на партньорката им нямала толкова голямо значение.

Жени

Що се отнася до жените, при тях липсата или наличието на потомство не играела почти никаква роля в избора им на потенциален партньор. Те могат да се спрат както на по-млада, така и на по-възрастна половинка в живота, предаде Dama.bg.

Извод: Резултатите от проучването имат своето напълно логично обяснение. Както и самите учени споделят, резултатите отговарят на теорията на еволюцията, според която мъжете и жените търсят различни качества в представителите на срещуположния пол, тъй като и ролята им в отглеждането на деца е различна. Жените износват и кърмят децата и затова трябва да са в подходящата възраст и физическо състояние, за да го направят. От своя страна мъжете пък са тези, които изначално са отговорни за прехраната и сигурността в семейството. Следователно мъжете инстинктивно се стремят да намерят млади, здрави и плодовити бъдещи партньорки, докато жените не обръщат особено внимание на възрастта на партньора си, тъй като за тях подсъзнателно на първо място стои способността на мъжете да осигурят за тях и техните деца сигурност. И все пак не бива да забравяме, че всяко правило си има своите изключения и че за всеки човек има място под слънцето.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Бюджет на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията