ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Български европроект отличен като успешна практика в Европарламента в Страсбург  
Автор: Екип Sofia24.bg 15:47 / 15.12.2022Коментари (0)210
©
Проектът на Община Враца за модернизиране на градския транспорт и подобряване качеството на въздуха беше представен като успешен пример за инвестиции с европейски средства в Европейския парламент в присъствието на европейския комисар по сближаване и реформи Елиза Ферейра. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Проектът беше разгледан на заседание на Мониторинговата група за наблюдение на кохезионната политика в ЕС, която проведе среща в рамките на пленарната сесия на Европарламента в Страсбург. Освен България, на заседанието като успешни инвестиции бяха откроени още проекти от Австрия, Германия, Италия, Полша, Португалия, Словакия, Хърватска и Румъния.

"Това е повод за гордост за страната ни и признание за администрацията, която въпреки многото вътрешнополитически сътресения и резки промени успява да доведе важните инвестиционни проекти до край“, заяви българският евродепутат от ЕНП / ГЕРБ Андрей Новаков, който е и координатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент.

"Градската мобилност е от ключово значение за устойчивия растеж на градовете. Много местни власти ускориха плановете си за устойчива градска мобилност. Инвестициите на кохезионната политика в градска мобилност се удвоиха от 8 млрд. евро в периода 2007-2013г. до 17 млрд. евро в периода 2014-2020г. Имаме инвестициите, имаме инструментите, нека направим най-доброто с тях.“ , подчерта комисар Ферейра.

Мониторинговата група за наблюдение на кохезионната политика в ЕС е създадена от групата на ЕНП в Европейския парламент. Тя следи работата на националните власти в изпълнението на политиката по сближаване и наблюдава навременното планиране на инвестициите в новия програмен период. Фокусът на групата е успешното приключване на инвестициите и отчитането на проектите от изминалия програмен период, както и навременния старт в планирането и финансирането на проекти от новата бюджетна рамка до 2027 г.

В нея участват членове на Европейския парламент от всички държави-членки, които провеждат регулярни срещи с представители на всички участници в процеса по управление на средствата от ЕС. Предвижда се в следващите месеци работната група да проведе съвместни заседания с ресорни европейски комисари, членове на Европейската сметна палата и ОЛАФ, с експерти и представители на националните и местните власти от държавите-членки.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Лоша инфраструктура в София
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията