ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Генщабът на ВСУ: Целта за 2023-та е населението на руските градове да усети войната
Автор: Иван Христов 15:20 / 08.09.2022Коментари (0)511
©
Кампанията за освобождаване на Крим е важен, но не единствен фактор за победата на Украйна във войната с Русия. Това заявиха главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни и първият заместник-председател на Комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Върховната рада генерал-лейтенант Михаил Забродски в статия за "Укринформ“ "Перспективи за военните кампания през 2023 г.: украински поглед“.

Според авторите, дори ако полуостровът бъде освободен от руснаците, остава опасността от тяхното преместване на други територии и нов етап на конфронтация.

"Нищо не може съществено да попречи на болезненото, но съвсем реално предислоциране на Черноморския флот във военноморската база Новоросийск на източното крайбрежие на Черно море, а военното присъствие на агресора в региона ще бъде запазено заедно със заплахата от ракетни удари. Същото може да се предположи и за използването на руската авиация, например, летищата Приморско-Ахтарск и Ейск. Загубата на значително количество материални запаси за въоръжените сили на Руската федерация ще има само временен ефект. Загубите в личен състав и техника, поне по отношение на числеността, руснаците могат да компенсират с течение на времето“, се отбелязва в статията.

Авторите смятат, че едва след 2023 г. ще може да се говори за нов етап на конфронтацията със загуба на човешки животи, ресурси и несигурен резултат. За да не се случи това, Украйна трябва да се противопостави на врага със способността си да действа по подобен начин и на сходна дистанция.

"Разбира се, става дума за доставка от партньорите за въоръжените сили на Украйна на оръжейни системи или определени видове боеприпаси с подходящ обсег. Това се отнася не само и не толкова за някои имена, като например ракетата MGM-140B ATACMS Block 1A за РСЗО Himars. Трябва да се предприеме комплексен подход за превъоръжаване на артилерията, ракетните войски, тактическата авиация и Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна и други компоненти на тяхната мощ. Дискусията трябва да бъде за изграждане или надграждане на способности, а не само за количеството въоръжение и техника за бригадите, които се планира да бъдат превъоръжени“, се отбелязва в статията.

Авторите обръщат внимание на факта, че руското общество не възприема болезнено загубите, провалите и цената на тази война, тъй като не изпитва последствията от нея. В същото време успешните усилия на Въоръжените сили на Украйна за физическо прехвърляне на бойните действия на територията на временно окупирания Крим показват, че ситуацията може да бъде променена.

"Задачата на Въоръжените сили на Украйна за 2023 г. е да направи тези чувства по-изострени, естествени и доста осезаеми за руснаците и другите окупирани територии, въпреки значителното разстояние до целите“, смятат авторите на статията.

Те подчертават, че трябва да се сложи край на безнаказаността на руснаците. Всичко може да се промени драматично с планиране и правилна работа със страните партньори на Украйна.

"Интегрирано, с подходяща перспектива, оборудването и превъоръжаването на украинските въоръжени сили с оръжейни системи от подходящ диапазон трябва да се превърне в желаната промяна на играта. Само ако балансът се изравни по отношение на обхвата на средствата за поразяване и по този начин се разхлаби определеният център на тежестта на противника, може да се говори за преломен момент в хода на войната. С подходящите средства оперативната и стратегическата перспектива за 2023 г. ще изглежда различна. Наличието дори на самата заплаха от използване на оръжия с подходящ обсег от украинските въоръжени сили ще принуди Руската федерация да разгледа по различен начин характера, хода и резултата от нашата конфронтация“, смятат Залужни и Забродски.


Още по темата: общо новини по темата: 4658
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/777 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Бюджет на София
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията