ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
"Гугъл" планира да създаде 20 000 работни места в наша съседка
Автор: Екип Sofia24.bg 10:13 / 30.09.2022Коментари (0)135
©
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис изтъкна в четвъртък избора и визията на правителството да инвестира и насърчава цифровия скок на Гърция с цел подобряване на услугите за гражданите, но също така и с цел подкрепа и развитие на икономиката, предаде специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА, цитирайки изказване на Мицотакис на събитие за представяне на инвестиционните планове на Google в Гърция, проведено във фондация "Ставрос Ниархос".

Мицотакис говори за "тихата революция" през последните три години в Гърция с бързото навлизане на цифровите технологии в държавните институции при обслужването на гражданите.

Най-напред гръцкият премиер благодари на Google "за доверието през всичките тези години на криза, която засили присъствието му в страната ни" и подчерта, че растежът на брутния вътрешен продукт на Гърция сега далеч надхвърля средния, говорейки за "експлозия на рекордни инвестиции, износ и най-динамично намаляване на безработицата", както и завръщането на млади учени в Гърция.

Мицотакис отбеляза, че държавата стои зад домакинствата и бизнеса и подчерта, че никога не е крил визията си за голям цифров скок за страната, очертан в плана "Гърция 2.0".

Той подчерта, че Google се синхронизира с тази посока и планът на компанията за Гърция ще създаде приблизително "20 хиляди добре платени работни места".

Мицотакис отбеляза, че инвестициите в авангардни сектори са постоянен приоритет на правителството не само защото създават национално богатство и възпират младите хора да напускат страната, но и защото мобилизират и модернизират бизнес дейностите и изтъкват Гърция на световната карта на разпределение на капитала.

"Това е постоянен процес на реформи в цифровата трансформация не само на големи, но и на средни и малки предприятия, като тези в туризма, които използват дигитални маркетингови инструменти за популяризиране на своя продукт", каза Мицотакис, добавяйки, че повече от 10 милиарда евро от Фонда за възстановяване и Националната стратегическа референтна рамка ще бъдат насочени към всички производствени сектори, от първичния сектор до индустрията и услугите.

Той се позова на използването на цифрови технологии от обществото, като подчерта, че са направени скокове в обслужването на гражданите и добави, че нова институционална реформа ще помогне на публичния и частния сектор също да се присъединят към технологичния скок на бъдещето.

Мицотакис приветства решението на Google да създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра, като същевременно каза, че 10 хиляди безработни са повишили уменията си благодарение на сътрудничеството на компанията с министерството на заетостта.

В заключение Мицотакис цитира думите на основателя на Google: "Оптимизмът е важен, защото ви помага да се осмелите за неща, които повечето хора не биха направили. Ние се осмеляваме и съм сигурен, че ще заемете нашата страна."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията