ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Ивета Чернева: Безпрецедентно е нивото, на което Тръмп е закотвил президентската надпревара, него нищо не го лови
Автор: Цоня Събчева 10:44 / 14.03.2024Коментари (0)1365
©
Срещу Байдън и Тръмп вървят разследвания на специални прокурори специално по темите на изнасяне на класифицирана информация. Това е един много интересен въпрос, защото като цяло избирателят не се вълнува от такива технически неща – дали някой изнесъл документи по правилния, или неправилния начин извън Белия дом, темата въобще не е секси. Това коментира за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Ивета Чернева, анализатор по международни въпроси, работила в Американския конгрес и в екипа на президента Барак Обама.

"За първи път през историята въобще на Америка и на президентството първият, който е разследван за това, е Доналд Тръмп. Така че имаме като цяло практика такива разследвания да не се прехвърлят и да не таргетират президенти, но в момента това е интересното, че и Байдън, и Тръмп са подлежащи на такова разследване. Гледахме пред Съдебната комисия на Конгреса специален прокурор Робърт Хър, който дискутира своето разследване и своя доклад за това дали Байдън е изнесъл умишлено класифицирани документи. Нито демократите, нито републиканците са доволни от доклада, но трябва да кажем, че всъщност докладът оправдава Байдън и счита, че не трябва да се заведе дело срещу Байдън. Същият резултат беше и за делото за Тръмп, като цялостната разлика между двете разследвания е, че Байдън кооперира с разследването, докато Тръмп е крил документи, унищожава документи, казвал на различни хора да мълчат, самия той не е искал да кооперира с разследването", коментира Ивета Чернева.

"Така че тука вече виждаме разлика. Но както казах, това е един доста неинтересен щрих в тяхното единоборство, другите дела срещу Тръмп са доста по-интересни. Спрямо 6 януари атаката на Капитолия Тръмп е в момента под разследване за това. Той самият казва в предизборната си кампания, че ако дойде, в първия ден ще оправдае всички тези, които са в затвора и вече са осъдени за атаките срещу Капитолия. Той ги нарича "политически заложници“, нарича ги "заложници“ и казва, че ще ги оправдае със сигурност. Така че има много по-интересни разследвания, които текат. Разбира се плащането на порно звездата Сторми Даниелс – това дело преследва Тръмп, защото той не е въпросът в това, че е платил на порно звездата да си мълчи за тяхната връзка, а по-скоро въпросът е в това, че самите финансовите records, самите финансови записи. просто са излъгали за какво се отишли тези пари. Така че има много, много интересни разследвания, които ще текат паралелно", допълни анализаторът. 

За първи път ли сме свидетели на президентска надпревара, в която и двамата кандидати си имат проблеми с правосъдието?

"Мисля, че е безпрецедентно нивото, на което Тръмп е закотвил президентската надпреварва, мисля че това е безпрецедентно – толкова много случаи и разследвания срещу един кандидат, безпрецедентно. Тръмп нищо не го лови", категорична бе Ивета Чернева.


Още по темата: общо новини по темата: 9
03.04.2024 »
15.03.2024 »
06.03.2024 »
19.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията