ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Путин и Шойгу поставиха задачите на руската армия за 2023 година
Автор: Иван Христов 20:56 / 21.12.2022Коментари (2)211
©
В сряда в Москва се състоя разширено заседание на Министерството на отбраната на Русия за бъдещето на руската армия, на което основният доклад бе представен от министъра на отбраната Сергей Шойгу. Участие в мероприятието взе и президентът на страната Владимир Путин. Вестник "Коммерсанть“ отделя най-важното от изявленията на държавния глава и военния министър.

Президентът на Русия Владимир Путин:

Необходимо е да се проучи опитът и тактиката на НАТО, за да бъдат включени в програмата за подготовка на войските и оборудване на руската армия. Въоръженията на НАТО трябва да бъдат анализирани и използвани за изграждането на въоръжените сили на Руската федерация.

Русия ще продължи да развива ядрената триада, това е основната гаранция за суверенитета и териториалната цялост на страната.

150 000 от 300 000 мобилизирани сега се подготвят на полигони. Другата половина е в зоната на военни действия и това е достатъчно за провеждането на "специалната операция“.

Проведената в Русия мобилизация е разкрила определени проблеми. За премахването им е необходимо да се модернизира системата на военните комисари.

Боевете в Украйна са показали проблеми, върху които трябва да се работи, включително проблеми с комуникациите.

Министерството на отбраната трябва да се отнася сериозно към критиките, отправени към него, и да реагира своевременно на тях.

Всичко, от което се нуждае един боец, трябва да е модерно и надеждно.

Приоритетно на нови длъжности да се назначават офицери и сержанти, натрупали опит в хода на военните действия в Украйна.

Необходимо е разработването и използването на дронове в армията - те трябва да бъдат навсякъде.

Необходимо е разширяване на арсенала от съвременни ударни средства.

Междуконтиненталните ракети "Сармат" ще бъдат приведени в бойна готовност в близко бъдеще.

В началото на следващата година на бойно дежурство ще излезе фрегатата "Адмирал Горшков" с най-новите хиперзвукови ракетни комплекси "Циркон".

Необходимо е войските да бъдат наситени с всичко необходимо, от модерни комплекти за първа помощ до мерници, на бойното поле не може да има дреболии.

Няма ограничения за финансирането на въоръжените сили на РФ, страната дава на армията всичко, което поиска.

Руското ръководство не иска милитаризация на страната и милитаризация на икономиката.

В Русия винаги са смятали украинския народ за братски и Путин все още смята така. И това, което се случва е наша обща трагедия, но то не е резултат от политиката на Москва, "а напротив, резултат е от политиката на трети страни“.

Кремъл очаква "с нетърпение“ "конструктивни и съдържателни преговори с видими, при това в много кратки срокове, резултати, които да гарантират "равна безопасност за всички“.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу:

Приоритетна задача на руската армия за 2023 г. е продължаването на войната в Украйна до пълното й приключване.

Русия винаги е отворена за конструктивни мирни преговори.

Извършена е частична мобилизация за стабилизиране на ситуацията, защита на "новите територии“ и провеждане на бъдещи настъпателни операции.

300 000 души са призовани  в рамките на частичната мобилизация, 830 000 души, работещи в предприятията на отбранителната промишленост и в други социално значими области, са освободени от военна служба.

Повече от 20 хиляди души са се включили като доброволци в руската войска.

По време на войната повече от 100 хиляди души са получили държавни награди, 120 от тях са удостоени със званието Герой на Русия.

Боен опит по време на военните действия в Украйна са придобили над 250 000 военнослужещи.

При набирането на въоръжените сили на Руската федерация е необходимо постепенно да се увеличи възрастта за набор на гражданите от 18 на 21 години и да се повиши границата до 30 години.

Необходимо е да се увеличи числеността на руските въоръжени сили до 1,5 милиона души, включително 670 хиляди военнослужещи по договор.

Необходимо е да се вземе в състава на флота атомният крайцер от проекта "Борей-А" "Император Александър III", както и 4 подводници и 12 надводни кораба.

С цел укрепване на войските, които участват във военните действия в Украйна, доставката на най-популярните видове оръжия е ускорена от 2024-2025 г. на 2023 г.

Руската армия нанася удари "по системата за военно командване и контрол, предприятията на военно-промишления комплекс и свързаните с тях съоръжения в Украйна, разрушавайки веригите за доставка на оръжие“.

По време на специалното учение руските ядрени сили успешно са отработили задачи по нанасяне на масиран удар в отговор на използването на оръжия за масово поразяване от условния противник.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Братски народи. Руснаците от както ги има все търсят начин да "освободят" братята си и да ги приобщят насила с оръжие. Понякога прибягват до Голодмор и изселвания.
0
 
 
таваришт Пути е герой. И мекичък Го взема той.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията