ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Тежки драми с профила на Стево Пендаровски във Facebook заради България
Автор: Росица Лаханова 15:37 / 13.03.2023Коментари (0)393
Тежки драми с профила на Стево Пендаровски във Facebook заради България се разиграха в интернет пространството само за броени часове. Македонският президент Стево Пендаровски в рамките на 2-3 часа блокира и отблокира достъпа до своя профил във Facebook, който бе ограничил само за достъпа от България, научи "Фокус".

Пендаровски изпита гнева на българите, след като призова преди броени дни страната ни да се извини за депортирането на македонските евреи през 1943 година,  квалифицирайки управлението на България като "профашистко".

В отговора на това, в пост във Facebook българският евродепутат Ангел Джамбазки написа:

"Скандална антибългарска наглост демонстрира президентът на Северна Македония.

Министерството на външните ни работи трябва да реагира и да поиска незабавно извинение. Пендаровски излъга за пореден път, че властите в София имат отношение към депортацията на евреите от териториите на днешна Северна Македония. Доказан исторически факт е, че това е пълна и абсолютна лъжа. Отделно, Пендаровски изрече още една лъжа, обявявайки правителството в София за профашистко. Доказан исторически факт – в Царство България никога не е бил на власт и не е управлявал нито профашистки, нито националсоциалистически режим.

Лъжите на Пендаровски са тежка обида срещу българския народ и нация и целят да понижат и отрекат историческата роля и заслуга на българския цар, църква, политици и народ, които единствени в Европа спасихме от депортация и смърт своите еврейски съграждани. Единствени в Европа. Наглостта на ксенофобската, антибългарска, антиевропейска власт в Скопие стига дотам да се опитват да отрекат тази безспорна историческа заслуга на нашата нация, която, пак ще повторя, единствена в Европа, от която сега разни политически безгръбначни се опитват да ни учат на ум и разум, дръзна да се противопостави на Хитлер и спаси своите евреи.

Но позорът и срамът са за партиите предатели, които промениха българската позиция и позволиха на такива нагли българомразци да си разиграват коня и да обиждат и отричат исторически заслуги на българския народ. Повтарям, настоявам за незабавна реакция от Министерството на външните работи".

След този коментар на Джамбазки Пендаровски блокира достъпа до профила си от България, което отново предизвика гнева на Джамбазки и реакцията му не закъсня, като публикува нов коментар:

"И наградата "Оскар" за най-страхлив човек получава Стево Пендаровски, известен във филмовите среди като Стево Коминтерната.

Президентът на Република Северна Македония е блокирал достъпа до акаунта си в социалната мрежа "Фейсбук" за цяла България. Повтарям - за цяла България!

⚠️⚠️⚠️ https://www.facebook.com/SPendarovski/ - предизвиквам Ви, пробвайте да отворите този линк. Не става, нали?

Очевидно за този човек страната ни не съществува. Представяте ли си какъв дипломатически скандал би станал, ако президентът на Франция забрани достъпа до страницата си на територията на цяла Германия?

Апропо, за всички е ясно, че докато беше достъпен, в този профил можеше нагледно да се види, че там е пълно с обвинения, манипулации и исторически фалшификати, които, разбира се, са характерни за националната митология на югоносталгиците в Скопие. Само че с цензура - няма ЕС. С кухи обвинения и нападения срещу България доникъде няма да я докарате, Стево. А с подобни действия от страна на държавен глава водят единствено до дипломатически скандал.

Очаквам незабавна реакция от всички институции в България".

Само един час след тази публикация на Джамбазки в социалната мрежа, Пендаровски отблокира профила си и сега българите имат достъп до него, увери се "Фокус".


Още по темата: общо новини по темата: 661
20.03.2024 »
12.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
13.11.2023 »
предишна страница [ 1/111 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията