ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
В Световния ден на водата ОАЕ с нови инициативи
Автор: Оля Ал-Ахмед 10:55 / 22.03.2024Коментари (0)1001
"Изследователската програма на Емирствата за науките за подобряване на дъжда“ – е амбициозен проект, който обещава да отвори нови хоризонти за насърчаване научни изследвания

На двадесет и втори март всяка година светът отбелязва Световния ден на водата и "Вода за мир“ е мотото за отбелязване на този повод през 2024 г. със стартирането на Световния форум за водата, който е най-голямото глобално събитие което разглежда проблемите с водата, кризите, пред които са изправени редица страни и предложенията решения на кризата с недостига на вода.

В този контекст ОАЕ полага непрекъснати усилия за опазване на водата. Негово височество шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, президент на държавата, Бог да го пази, стартира на 29 февруари 2024 г. "Инициативата за вода на Мохамед бин Зайед“, за да се изправи срещу глобалното предизвикателство на недостига на вода.

Инициативата има за цел да повиши осведомеността относно значението и сериозността на кризата с недостига на вода на международно ниво, в допълнение към ускоряването на разработването на иновативни технологични решения за справяне с нея, в допълнение към тестването на ефективността на тези решения за справяне с това влошаващо се глобално предизвикателство .

Инициативата също има за цел да засили сътрудничеството с партньори и заинтересовани страни в света, за да ускори темпото на технологичните иновации за справяне с недостига на вода, да разшири обхвата на международното сътрудничество и да се стреми да увеличи инвестициите, насочени към преодоляване на това предизвикателство в полза на сегашното и бъдещите поколения.

В това отношение идва и инициативата "Emirates Suqia“, стартирана от Негово Височество Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ и владетел на Дубай, "нека Бог да го пази“, за осигуряване на питейна вода на пет милиона души по целия свят, която постигна голям успех, както Негово Височество обяви.Създаване на фондация "Emirates Suqia“, която има за цел да укрепи позицията на ОАЕ в преследването на хуманитарни инициативи и помощ за подобряване на условията на живот на бедните и засегнати общности и подкрепа на устойчивото развитие .

ОАЕ се ангажира да повиши глобалната осведоменост по проблема с недостига на вода, да помогне за мобилизирането на решителен и координиран международен отговор на заплахата, която представлява за бъдещето на човечеството, и да подобри устойчивостта на водата чрез повишаване на капацитета за опазване на водата и осведомеността на общността.

В този контекст Министерството на външните работи публикува документ, озаглавен "Последствията от недостига на вода – скритата заплаха за сигурността и просперитета на света“, в кулоарите на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН, който подчертава, че различни ефекти от недостига на вода и идентифицира набор от възможни решения на този влошаващ се проблем.

Беше отправен глобален отворен призив към членовете на международната общност за укрепване на сътрудничеството по нови начини за справяне със заплахата, породена от глобалния недостиг на вода Осигуряване на повече подкрепа на лица и институции, работещи в тази област, за справяне с този проблем и повишаване на осведомеността за широкия диапазон от рискове от недостиг на вода в световен мащаб.

ОАЕ работят за модернизиране и разработване на местни политики за подобряване на устойчивостта на водата, включително подобряване на местните инициативи за опазване на водата и ускоряване на прилагането на Стратегията за сигурност на водата на ОАЕ 2036.

ОАЕ приема модерни решения за пречистване и обезсоляване на вода, в допълнение към приемането на много политики за рационализиране на потреблението. Също така разчита на използването само на възобновяема енергия за производство на безопасна питейна вода в съответствие със стандартите на Световната здравна организация по отношение на качеството на питейната вода.

В същата посока ОАЕ приеха "Изследователската програма на Емирствата за науките за подобряване на дъжда“, който е амбициозен проект, който обещава да отвори нови хоризонти в областта на подобряването на дъжда, като насърчава научни изследвания, водещи до разработването на технически и устойчиви решения с цел гарантиране на сигурността на водата и справяне с предизвикателствата на недостига на вода в ОАЕ и света.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Лоша инфраструктура в София
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията