ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Алберт Барух, който намушка родителите си, бил известен моден фотограф, диагностициран с параноидна шизофрения
Автор: Екип Sofia24.bg 11:23 / 21.12.2021Коментари (0)254
©
Модният фотограф Алберт Барух, който намушка с нож родителите си е бил диагностициран с параноидна шизофрения още през 2005-та година.

В рекламен материал на тема - “как отслабнах и спрях инсулина" самият Барух разказва личната си история. Неговата история е симптоматична - все повече хора с психични проблеми се превръщат в заплаха за своите близки. А държавата няма адекватен механизъм, по който да пази и болните, и техните семейства, както и цялото общество.

Какво трябва да правят хората, които страдат от тежки психични разстройства? Какво могат да направят техните близки, приятели, съседи? И защо държавата няма решение на един толкова сложен и деликатен проблем, който засяга огромен брой хора -  през миналата година излязоха цифрите: 14,5% от хората в България в някакъв етап от живота си са страдали от психични разстройства, пише сайтът "Втори Фронт".

Ето какво разказва Алберт Барух в сайта на известен здравен център:

"Здравословните проблеми на Алберт започват през 2005-та година, когато изпада в страхова невроза след тежка раздяла с бившия си съдружник. Поставят му диагноза параноидна шизофрения и започва да приема лекарството халоперидол. За една година благодарение на терапията мозъкът му започва да функционира нормално.

"Аз съм от щастливците, от тези 5 процента от хората, които доказано със специален тест са успели напълно да си възстановят мозъчните клетки и психика“, казва известният моден фотограф.

Но лечението оказва страничен ефект, което пречи на работата му - качва над 20 килограма, от 70 става 95 кг при ръст 173 см. Пробва всякакви диети, но без полза. През 2014-та година го застига още един тежък здравословен проблем. Многото работа и стрес отключват диабет. Открива болестта след обстойни изследвания, заради влошено зрение. Кръвната му захар е 28, влиза в болница на системи с инсулин, а след това започва лечение с хапчета.

Заради биполярното разстройство Алберт изпада понякога в дълбока депресия /затваря се в себе си/ или в еуфория /мозъкът работи непрекъснато, превъзбудата води до безсъние/. Всяко следващо влизане в такава фаза е все по-дълбоко и по-страшно за здравето. През 2016-та след пристъп на еуфория захарта му скача пак на 28. Минава на инсулин с инжекции по 3 пъти на ден и научава лекарската диагноза, че така ще е до живот. При пристъпа на еуфория през 2016-та година получава и амнезия.

"Включвах копчето на фотоапарата и бях забравил как да го настроя за снимки, знаех как да пусна компютъра, но не и как да работя с него“, връща спомените назад Алберт. Заради психическото си състояние не може да изпълни поетите задължения към клиентите. "

По-късно обаче, Барух попада във въпросния здравен център, където със специална програма - режим и уоражнения, успява да отслабне.

"В рамките на 3 месеца от 95 кг станах 78 кг с хранене, без гладуване и без увисване на кожата, съпътстващо всяко отслабване. И най-важното – още след първия месец на програмата спрях инсулина. С инсулина имах кръвна захар над 10, а след като започнах да правя програмата захарта стана 5, на стойности на недиабетик, които са между 4 и 6. По предписание на ендокриноложката спрях инсулина и започнах да взимам най-малката доза медикамент за диабета.

Вече повече от 2 години поддържам нормално тегло от 78 кг, захарта ми е в норма, нямам пристъпи на депресия или еуфория. Сега съм жизнен и силен, катеря се като коза по планините…"

Бафрух е категоричен, че програмата е повлияла здравословно на тялото и духа му, както на диабета, така и на психическото му заболяване. Затова иска да я сподели чрез медиите с хора с подобни проблеми. За съжаление съвременното ни общество все по-често страда сериозно от последиците на стреса."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Първа лига сезон 2023/24
Левски в Първа лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията