ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Побоят над Анита от Перник продължил повече от половин час!
Автор: Екип Sofia24.bg 17:04 / 02.05.2023Коментари (0)521
© Телеграф
Побоят над Анита Димитрова продължил повече от половин час. Това стана ясно по време на вчерашното заседание на Окръжен съд-Перник. Магистратите оставиха обвинения за смъртта на жена си Димитър в ареста. Тялото й бе открито в семейното жилище в пернишкия квартал "Изток“. 

"Не съм искал да убивам съпругата си. Съжалявам“, отрони само Димитър пред съда, без да даде повече обяснения за случилото се във фаталната нощ на 29 април. 

Тропане

Прокурор Албена Стоилова вчера поиска Димитров да остане в ареста. Тя цитира свидетелски показания, според които около 12.30 часа обвиняемият пил алкохол в близко заведение. Към 1 часа след полунощ съседи чули силен трясък на входната врата на жилището на семейство Димитрови. После в продължение на час от дома се чувал шум като от местене на мебели и още около половин час тропот като при борба. Викове не се долавяли. После всичко утихнало.

Около 4.13 часа сутринта Димитър се чул с една от дъщерите си и тъста си, казвайки, че нещо лошо се е случило. Те се втурнали към жилището и заварили Анита мъртва. Малко преди това камери запечатали образа на мъж, приличащ на Димитър, да хвърля чувал в близък до блока контейнер за боклук. В него разследващите открили окървавени дрехи на Димитров. Свидетели от кръчмата потвърдили, че по-рано той бил облечен с тях. Разследващи забелязали и охлузвания по кокалчетата на ръцете на Димитър. В съдебната зала стана ясно, че по тялото на Анита имало множество травматични увреждания. Починала е в резултат на кръвозагуба и аспирация на белите дробове. 

Служебният защитник на обвиняемия обясни, че Димитър знаел, че Анита има извънбрачна връзка, която продължила и след като се върнала при съпруга си. Това станало преди два месеца, след като срещу Димитър имало издадена ограничителна заповед заради домашно насилие. По думите на защитника клиентът му споделил, че жертвата постоянно отправяла обиди и обвинения към съпруга си. Димитър също така бил подал молба за развод. Адвокат Николай Цветков настоя Димитър да бъде пуснат поне под домашен арест. Според него става въпрос за причиняване на телесна повреда и смърт по непредпазливост.

Съдия Калин Баталски обаче прецени, че Димитър трябва да бъде задържан под стража. Според него има достатъчно доказателства срещу Димитров, освен това фактът, че се опитвал да се отърве от окървавените дрехи, говори, че има опасност той да извърши друго престъпление, ако е с различна мярка за неотклонение. Димитър е бил наказван административно и за шофиране в нетрезво състояние. Определението не е окончателно и може да се обжалва пред САС. Адвокат Цветков обаче беше категоричен, че няма да обжалва, докато не се изготвят експертизите по делото. Съседка, живееща над дома на Димитрови, разказа пред "Телеграф“, че въпросната нощ не е чула викове. "Към 5 часа само чух писъците на децата й, като са я намерили“, обясни комшийката. По думите й в семейството често имало кавги. Анита била добра жена, грижела се съвестно за децата, гледала и Димитър, след като той претърпял злополука, падайки от строеж в столицата.


Още по темата: общо новини по темата: 7
01.05.2023 »
01.05.2023 »
30.04.2023 »
30.04.2023 »
30.04.2023 »
30.04.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет на София
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията