ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Борис Бонев: На общинските съветници много им се услади в последните два месеца да не работят
Автор: Екип Sofia24.bg 14:16 / 14.01.2024Коментари (0)425
© Euronews Bulgaria
Няма да се провежда извънредно заседание утре, искахме да се запознаят общинските съветници със съществена работа. Искахме да ги ангажираме да поработят. Явно много им се услади в последните 2 месеца да не работят. Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria общинският съветник от "Спаси София“ Борис Бонев.

"Подготвяме текстове за покани към всички групи в СОС, за да можем да вкараме ред и контрол в града. Най-вероятно няма да се състои това заседание утре. В момента СОС се намира в юридически абсурд. След шест събирания още се водим в хипотезата на първо заседание. Без председател работата на СОС е блокирана. Готвим промени в Закона за местното самоуправление да се отпушат такива казуси и да има начин общинския съвет да работи. Никой не иска да говори за мнозинство на този етап. Казват всички, че искат да се намери мнозинство, но не искат да участват в това мнозинство", коментира Бонев.

"Все повече виждаме едно уеднаквяване на позициите и мненията", продължи той. "В крайна сметка ГЕРБ, БСП и всички останали също могат да си изберат председател и да си формират мнозинство в СОС. За "Спаси София" би било трудно да влезем в мнозинство с ГЕРБ. Поканата ни затова беше към всички други групи в СОС. Много сериозно е опростачването на политическите процеси и това наричане "червена сватба".

"За нас е червена линия да влизаме в коалиция с ГЕРБ. Ние имаме решение на Изпълнителния съвет. Не мога да кажа нищо за ПП-ДБ, но по мнението на колегите в общинския съвет от тази група те също не искат. Групата ни е стабилна. Ако се разпадне групата ни това ще е най-голямата мечта на ГЕРБ, но ние сме сплотени. Винаги много ясно съм си подбирал думите що се отнася до отношенията ни с ГЕРБ", заяви общинският съветник.

"Никой не ми е оттеглял номинацията. Аз го предложих това решение, всички в групата реагираха, че това е лудост, но го направих, защото трябваше да е ясно на всички, че ние сме готови на компромиси. Аз не съм кандидат за председател на СОС от месец и половина и въпреки това няма развитие. Ние сме предложили вече 4 решения за избор на председател, включително най-възрастният да е председател, така че вече очакваме да чуем предложенията на другите партии", уточни Бонев.

"Нашата група по никакъв начин не се притеснява от нови избори", заяви той. "Смятаме, че ще имаме по-добър резултат, защото хората виждат кой саботира работата в момента и кой търси решения. БСП са сложна партия с много взаимоотношения и интереси. Аз се обръщам към техните общински съветници с надежда и призив за вече демонтирания паметник, тази дъвка приключи за добро или зло. Този паметник го няма. Оттук на сетне трябва да кажат дали искат да участват в разграждането на модела досега и социалните им политики да бъдат изпълнени или просто ще се оплакват и от тях нищо няма да зависи".

"Ние работим с подписани договори от ГЕРБ за почистване на улиците в София от снега и леда. Там има срокове до 7:30ч. сутринта да са изчистени всички тротоари и спирки, но за тротоарите няма краен срок. Тези договори са подписани до 2025г. и не могат да бъдат променени. Ние физически за 2 месеца няма как да стигнем навсякъде", каза общинският съветник.

"Ще направим всичко възможно да не се стигне с криза с боклука в София. Чудя се как функционира този завод. 113 млн. лв за резервни части и складовете са празни. Завод за 350 млн. евро е погром. Даваме всичко това на прокуратурата. Надявам се те да вземат мерки", сподели той.

"Няма да остане София без градски транспорт. Имахме среща със синдикатите. Ще подобрим условията на труд. Заложили сме в Бюджета за 2024г. подобряване на техните условия на труд.", обеща Борис Бонев.


Още по темата: общо новини по темата: 439
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията